hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mısır-İsrail ilişkileri geriliyor

    Mısır-İsrail ilişkileri geriliyor
    expand

    Mısır ile İsrail arasındaki ilişkiler, İsrail'in Eliat kenti yakınlarında düzenlenen saldırının ardından İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçağın Mısır güvenlik kuvvetlerini vurması üzerine gerilmeye başladı.

    Mısır hükümeti, üç askerin öldüğü İsrail hava saldırısıyla ilgili olarak İsrail hükümetinden soruşturma açmasını istedi.

    İsrail'i protesto eden Mısır hükümeti, iki ülke arasındaki Nitelikli Sanayi Bölgeleri Anlaşması çerçevesinde ticari malların geçişinde kullanılan El Avja sınır kapısını kapattığını açıkladı.

    Sina yarımadası ile ilgili olarak iki ülke yetkililerinin tartışması ile başlayan ve Eliat saldırısı sonrası doruk noktasına çıkan gerginlik, başkent Kahire'de gösterilere neden oldu.

    İsrail'in Kahire Büyükelçiliği önünde toplanan onlarca gösterici, "İsrail yanacak" sloganları attılar. Mısır Yüksek Askeri Konseyi Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi'den Mısır güvenlik güçlerine yönelik saldırıya tepki göstermesini isteyen göstericiler, İsrail saldırılarında ölen Mısır güvenlik güçleri ve Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldılar.

    AA muhabirine açıklamalarda bulunan protestocular, İslam aleminin İsrail'e karşı birlik olması gerektiğini ifade ettiler.

    Mısır'ın ikinci büyük kenti İskenderiye'de ise göstericiler İsrail Başkonsolosluğunun duvarlarına Mısır bayrağı astılar.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow