hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kürt yönetiminden bombardımana tepki

    Kürt yönetiminden bombardımana tepki
    expand

    Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimi, Türkiye'nin sınır bölgelerini bombardıman etmesine sert tepki gösterdi. İnternet sitesinde yayınlanan açıklamada, sınır bölgelerine yapılan hava bombardımanının dostluk hukuku ve uluslararası yasa ve anlaşmalarının ihlali olduğu belirtildi.

    İnternet sitesinden yapılan açıklamanın devamında, sorunların ancak bölgesel Kürt yönetimi ve Irak ile yapılacak olan diyalog ve görüşmelerle çözülebileceği belirtildi.

    Açıklamada, bölgesel Kürt yönetimi, "Bu durumdan kaygı duyuyor ve büyük bir rahatsızlık içinde. Yapılan bombardımanlara şiddetle karşı çıkmaktadır" denildi.

    Açıklamada, hiçbir bahanenin kabul edilemeyeceği, çünkü bunun bölge halkının dostluğu ve güvenliğine büyük zarar vereceği kaydedildi.

    Bu arada Irak Parlamentosunun Kürt koalisyonu listesi, bugün Irak hükümetinden İran ve Türkiye tarafından Kuzey Irak'ta bulunan terör örgütü PKK kamplarına saldırıları durdurması için diplomatik girişimlerin yoğunlaştırılmasını istedi.

    Kürt koalisyonu adına açıklama yapan milletvekili Necibe Necip, operasyonların Irak'ın egemenliğini çiğnediğini savunurken, saldırıların devam etmesi halinde uluslararası örgütlere başvuracaklarını açıkladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow