hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Libyalı muhalifler Kaddafi'nin karargahında

    Libyalı muhalifler Kaddafinin karargahında
    expand

    Libya'da Ulusal Geçiş Konseyi güçlerince yakalandığı ileri sürülen Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, gazetecilere babasının iyi olduğunu söyledi. Bir Rus yetkili de Kaddafi'nin, Trablus'ta olduğunu açıklarken, Libyalı muhalifler ise Kaddafi'nin Trablus'taki karargahına girdi.

    Başkent Trablus'ta kaldığı otelde medya mensuplarının önüne çıktıktan sonra onları Kaddafi'nin ikametgahı Bab-ı Aziziye'ye götüren Seyfülislam Kaddafi, "Babanız iyi mi?" sorusunu, "Babam tabii ki iyi" diye yanıtladı.

    Seyfülislam, medya mensuplarına elindeki silahlarla zafer işareti yaptı.

    Bu arada bir Rus yetkili de, Libya lideri Muammer Kaddafi ile telefonda konuştuğunu, Kaddafi'nin, Trablus'ta olduğunu ve sonuna kadar savaşacağını söylediğini bildirdi.

    Muhalifler Karargaha girdi

    Libyalı muhaliflerin, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin Trablus'taki Babül Aziziye karargahına girdiği bildirildi.

    Reuters muhabirleri, Kaddafi'ye bağlı güçlerin Babül Aziziye karargahındaki direnişinin durduğunu ve Libyalı muhaliflerin karargaha girdiğini söylediler.

    Libyalı muhaliflerin, kutlama yapmak için karargahın içinde havaya ateş açtıkları belirtildi.

    Öte yandan Libya'da muhaliflerin kurduğu Ulusal Geçiş Konseyi, başkent Trablus'un yüzde 80'inin kontrollerinde olduğunu bildirdi.

    Libya'nın BM Büyükelçisi İbrahim Debbaşi, Babül Aziziye'nin "tamamen devrimcilerin ellerinde olduğunu" belirterek, tüm Libya'nın 72 saat içinde özgürlüğüne kavuşmasını beklediğini kaydetti.

    Libyalı muhaliflerin komutanı Abdülhakim Belhak, başkent Trablus'ta Kaddafi'nin karargahının ele geçirilmesinden sonra savaşın kazanıldığını söyledi.

    Belhak, El Cezire televizyon kanalında canlı yayınlanan açıklamasında, "Savaşı kazandık. Fare gibi kaçtılar" dedi.

    Kaddafi'nin yakalanan diğer oğlu Muhammed de ev hapsinden kaçtı

    Libya lideri Muammer Kaddafi'nin muhaliflerin elinde olduğu belirtilen oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin serbest olması Ulusal Geçici Konseyi şaşırttı.

    Muhaliflerin sözcüsü Sadık El Kebir, Seyfülislam'ın serbest olmasına hiçbir açıklama getiremezken sadece bunun yalan olabileceğini söyledi. Seyfülislam'ın muhaliflerin elinden kaçtığını doğrulayamayacağını belirten sözcü, ancak Kaddafi'nin yakalanan diğer oğlu Muhammed'in muhaliflerin ev hapsinden kaçtığını bildirdi.

    Seyfülislam, başkent Trablus'ta yabancı gazetecilerin kaldığı otelde ortaya çıkmış, gazetecilere kentin hala Kaddafi'nin kontrolünde olan kesimlerini gezdirmişti.

    Muhalifler, Trablus'un büyük bölümünün denetimini ele geçirdiğini açıklamıştı, ancak dün kentte yer yer Kaddafi yanlılarının direnişiyle karşılaştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow