hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaddafi'nin Sırp sniperları yakalandı

    Kaddafinin Sırp sniperları yakalandı
    expand

    Fransız haber ajansı AFP, Libya'da yakalanan 5 Sırp'ın Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi yanlısı keskin nişancılar olduğunu ileri sürdü.

    Libya'da, Muammer Kaddafi yanlısı 5 keskin nişancı Sırp'ın tutuklandığı iddia edildi. Sırbistan basınının, AFP'ye dayanarak verdiği haberde, Trablus yakınlarında muhalif güçlerin, Kaddafi yanlısı keskin nişancı olduklarından şüphelenilen 5 Sırp'ı Çarşamba gecesi yakaladığı öne sürüldü.

    AFP'ye konuşan Libyalı muhaliflerden Ahmed Mehdi,  "Trablus Havalimanı'nda çıkan çatışma sırasında çok sayıda Afrikalı paralı askerin yanı sıra kendilerini inşaat işçisi olarak tanıtan, ancak Kaddafi yanlısı keskin nişancılar olduğundan şüphelendikleri 5 Sırp'ı tutukladıklarını" söyledi.

    Sırbistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, Libya'da Sırp vatandaşlarının tutuklanması konusunda her hangi bir bilgi bulunmadığı ifade edildi. Muammer Kaddafi, eski Yugoslavya'da askeri eğitim görmüş, Mareşal Tito ile iyi ilişkiler kurmuştu. Kaddafi, 1990'lı yıllarda da Slobodan Miloşeviç rejimini desteklemiş ve ambargo uygulamamıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow