hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Libya'da muhalif savaşçılar birleştirildi

    Libyada muhalif savaşçılar birleştirildi
    expand

    Libya'da farklı muhalif savaşçı gruplarının, birleşik bir komuta altında toplandığı bildirildi.

    Libyalı muhaliflerin üst düzey komutanlarından Abdülhekim Belhadj, başkent Trablus'ta düzenlediği basın toplantısında, ülkede muhalif savaşçılardan oluşan grupların, muhalif askeri konseyin komutası altında toplandığını söyledi.

    Gözlemciler, Libya'da ülkenin farklı kesimlerinden gelen muhalif savaşçıların, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin devrilmesinden sonra bölünebileceği endişesi taşıyorlar.

    Öte yandan, Libya'dan gelen zırhlı araçlardan oluşan bir konvoyun dün Cezayir'e girdiği iddiası, Libya lideri Muammer Kaddafi ile oğullarının Cezayir'e kaçtığı yönünde spekülasyonlar yapılmasına yol açtı.

    Mısır'ın devlet haber ajansı MENA, bir Libyalı muhalif kaynağa dayanarak verdiği haberde, Libya'dan Cezayir'e geçtiği söylenen 6 zırhlı Mercedes marka aracın içinde Kaddafi ile oğullarının bulunabileceği belirtildi. Ancak ajans,araçların Cezayir'e geçtiğini ve araçlarda kimin bulunduğunu teyit etmenin imkansız olduğunu duyurdu. MENA'ya açıklamada bulunan kaynak "Araçlarda Kaddafi ve oğulları olması muhtemel üst düzey Libyalı yetkililerin bulunduğu sanılıyor" dedi.

    Libya'nın Cezayir sınırındaki Ghadamis kentindeki Libyalı muhaliflerin oluşturduğu Askeri Konseyin üyesi olduğu belirtilen kaynak, zırhlı araç konvoyunun dün sabah, Kaddafi'nin komutası altında olduğu düşünülen bir çöl göçebe askeri birlik komutanının koruması altında Cezayir'e girdiğini söyledi. Kaynak Libyalı muhalif güçlerin araç konvoyunu takip etmeyi ve durdurmayı başaramadığını kaydetti. Cezayirli yetkililerden konuya ilişkin henüz bir açıklamada bulunulmadı.

    Siyasi tutuklular serbest

    Bu arada muhalif güçlerin, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye karşı oldukları için cezaevine konulan siyasi tutukluları serbest bıraktığı bildirildi.

    El Cezire'nin haberine göre, başkent Trablus'taki Ebu Salim cezaevinde tutulan 107 kişi Bingazi'deki evlerine dönmeye başladı.

    El Cezire muhabiri, pek çok ailenin, serbest bırakılanların listesini tarayarak yakınlarının isimlerini aradığını söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow