hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tahrir'in bikiniyle imtihanı

    Tahririn bikiniyle imtihanı
    expand

    Hüsnü Mübarek'in 31 yıllık rejiminin devrilmesinin ardından Mısır, yeni hazırlanacak anayasasında bikini yasağı getirmeyi tartışıyor. Müslüman Kardeşler'in bu girişimine karşı çıkan Uluslararası Turizm Otoritesi, Türkiye'yi örnek gösterdi.

    Uluslararası Turizm Otoritesi, Müslüman Kardeşler’in yaptığı turistlerin Mısır ziyaretleri sırasındaki davranışlarına “ülkenin değerleri” çerçevesinde kısıtlama getirilmesi önerisini, “Türkiye de Müslüman bir ülke ama böyle uygulamaları yok. Bu sayede yılda 28 milyon turist çekiyor” yanıtı ile cevapladı.

    Müslüman Kardeşler Özgürlük ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Saad el Katatni, turizim sektörü temsilcilerine yaptığı bir konuşmada, “Plaj turizmi, toplumumuzun değer ve normlarına uymalıdır. Mısır’ı ziyaret eden turistlere bazı düzenlemeler getirilmelidir” diye konuştu. Katatni daha sonra öngördükleri düzenlemelerden birinin de bikini ve mayo giyimine kısıtlamalar getirilmesi olduğunu açıkladı.

    Acenteler karşı çıktı

    Mısır’daki turizm acenteleri bu öneriye karşı çıkarken, Uluslararası Turizm Otoritesi Sami Mahmud, hiçbir ülkenin bu şartlar altında Mısır’a turizmi teşvik etmeyeceğini belirterek, “Türkiye’nin muhafazakar partisi böyle yapmıyor ve Türkiye her yıl 28 milyon turist ağırlıyor. Malezya da öyle. O da yılda 25 milyon turist ağırlıyor. Plaj turizmi, Mısır’a gelen turistlerin yüzde 80’ini oluşturuyor. Arap turistlerin yüzde 95’i de alkol içiyor” dedi.

    Ayrıca seyahat acentaları bu tür bir kısıtlamanın Mısır ekonomisine 12.5 milyar dolara mal olacağını söylediler.
    Mübarek’in devrilmesinin ardından demokrasiye geçiş sürecinin başladığı Mısır sık sık Türkiye’yi örnek aldığı uygulamaları ile gündeme geliyor. Ülkede ekim ayında düzenlenecek seçimler öncesinde yeni anayasa çalışmaları başlamış ve Türkiye’nin 1982 anayasası Arapça’ya çevrilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow