hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Irene uysallaştı

    Irene uysallaştı
    expand

    Küba, Dominik Cumhuriyeti, Porto Riko'nun ardından ABD'yi vuran ve 37 can alan Irene kasırgası, tropikal bir fırtınaya dönüştü. Uysallaşan Irene, Kanada'da 250 bin evi elektriksiz bıraktı.

    Geçtiği her yerde yaşamı felç eden Irene kasırgası nedeniyle ABD'de can kaybı 37'ye yükseldi. Kasırga şimdi de etkisini Kanada'da gösteriyor ancak ciddiye alınmıyor. Şu ana kadar toplam 7 milyar dolarlık zarara yol açan kasırga, tropikal bir fırtınaya dönüştü, hızı saatte 95 kilometreye düştü. Fırtına nedeniyle Quebec eyaletinin doğusunda şiddetli yağmurlar başladı. Eyaletin en büyük kenti Montreal'de 250 bin ev elektriksiz kaldı. Toronto başta olmak üzere New Brunswick, Nova Scotia ve Montreal havaalanlarında yüzlerce uçak seferi iptal edildi.

    Öte yandan Kanada halkı ABD'lilerin aksine fırtınayı ciddiye almıyor. Halk limanlar, parklar ve fırtınanın etkili olduğu yerlerde hatıra fotoğrafı çektiriyor. Buna karşılık yetkililer halk gibi rahat değil. Halka acil durumlar için hazırlıklı olması çağrısında bulunuyor ve sele karşı önlem almaya çağırıyorlar. Yetkililerin uyarıları Kanada dışında ABD'nin Vermont eyaleti ve New York'un Manhattan bölgesini de kapsıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow