hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Libyalı yaralılar İstanbul'a getirildi

    Libyalı yaralılar İstanbula getirildi
    expand

    Libya'da yaşanan çatışmalarda yaralanan 45 kişi ve 18 refakatçisi, Genelkurmay Başkanlığınca görevlendirilen askeri kargo uçağıyla Bingazi Havalimanı'ndan alınarak İstanbul'a getirildi.

    Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının koordinasyonunda, Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile yürütülen ortak çalışmalar sonucunda, Libya'da yaşanan çatışmalarda yaralanan ve ülkelerinde tedavi imkanı bulunmayan yaralılar ve refakatçileri, Sağlık Bakanlığınca görevlendirilen 6 sağlık personeli nezaretinde Türkiye'ye getirildi.

    Bingazi Havalimanı'ndan, Genelkurmay Başkanlığına ait askeri kargo uçağıyla saat 16.15'te hareket eden yaralılar, saat 19.30'da İstanbul Atatürk Havalimanı'na ulaştı. 1'i çocuk 45 yaralı havalimanında, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünce bekletilen ambulanslarla sağlık görevlileri eşliğinde Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma, Marmara Pendik Eğitim ve Araştırma, Bağcılar Eğitim ve Araştırma ile Baltalimanı Eğitim ve Araştırma hastanelerine sevk edildi.

    Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere açıklama yapan İstanbul Sağlık MüdürYardımcısı Dr. Ercan Özgül, bugün sabah saat 09.38'de Genelkurmay Başkanlığı'na ait askeri kargo uçağının Libya'ya giderek, oradaki iç çatışmada yaralananları Türkiye'ye getirdiğini söyledi. Getirilen yaralıların Sağlık Bakanlığı hastanelerinde tedavileri için sevkıyatlarının yapıldığını belirten Özgül, 112 ambulanslarından 42 tanesinin burada hazır bulundurulduğunu kaydetti. Özgül, "45 hasta geldi, bunlardan biri çocuk, tamamı erkek. 27 hasta sedyeyle, 18 hasta da ayakta geldi. Tedavileri için önceden planlamalarını yaptığımız hastanelere gönderdik. Daha sonra sağlık durumlarıyla ilgili ayrıntılıbilgi vereceğiz" diye konuştu.

    Yaralılarla birlikte 18 refakatçinin getirildiğini de kaydeden Özgül, bu kişilerin de misafirhanelerde ağırlanacağını söyledi. Özgül, Libyalı yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili şu anda net bir şey söyleyemeyeceğini ifade ederek, ortopedi ve genel cerrahi vakalarının ağırlıkta olduğunu, ancak kesin bilginin, detaylı tetkikler yapıldıktan sonra verilebileceğini kaydetti. İstanbul'a getirilen Libyalı yaralılardan biri de gazetecilerin soruları üzerine, Türkiye'ye, Libyalılara destek vermesi, ilaç göndermesi ve yaralılara yardım etmesi dolayısıyla teşekkür etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow