hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaddafi ses verdi

    Kaddafi ses verdi
    expand

    Libya'da muhaliflerin Trablus'un kontrolünü ele geçirmesinden sonra nerede olduğu bilinmeyen Muammer Kaddafi, yandaşlarına "direnişe devam" çağrısında bulundu. Muhalifler ise, üzerinde "ölü ya da diri aranıyor" yazılı el broşürleri ve ilanlar ile Muammer Kaddafi'yi her yerde arıyor.

    Merkezi Suriye'de bulunan uydu kanalı Arrai tarafından alt yazı şeklinde yayımlanan mesajında Kaddafi, "Sesimi duymasanız bile direnişe devam edin" dedi.

    Kaddafi, NATO ve muhalifler arasında fikir ayrılıkları bulunduğunu da öne sürerek "teslim olmayacağını ve savaşı sürdüreceğini" söyledi.

    Kaddafi, Suriye televizyonunda yayınlanan sesli mesajında, destekçilerine savaşın süreceğini söyleyerek, uzun bir direniş ve gerilla savaşı başlatma çağrısında bulundu ve NATO'yu Libya'yı işgal etmeye ve petrolünü çalmaya çalışmakla suçladı.

    Muammer Kaddafi, "Onlarla her yerde savaşacağız. Ayaklarının altındaki toprağı yakacağız. İşgale karşı savaşmaya hazır olun. İşgalciler, uzun süre savaşmaya muktedir olmayacak. Düşmanı her yerde yenmek için çete ve gerilla savaşına, kentlerde savaşa ve her kentte halk direnişine hazırlanın" dedi.

    "Ölü ya da diri aranıyor"

    Bu arada Libya'da muhalifler, üzerinde "ölü ya da diri aranıyor" yazılı el broşürleri ve ilanlar ile Muammer Kaddafi'yi 42 yıl önce gerçekleştirdiği darbenin yıl dönümünde her yerde arıyor.

    Muhaliflerin, oğlu Seyfülislam ile birlikte Beni Velid'de olduğunu tahmin etmelerine karşın Kaddafi'nin bulunduğu yer hala belirsizliğini koruyor. Ülkenin birçok bölgesini ele geçiren muhalifler, Beni Velid'e yeniden saldırmak üzere operasyon merkezi kurmaya çalıştığını iddia ettikleri Kaddafi'yi "ölü ya da diri" ele geçirmek istiyor.

    Muhaliflerin, Trablus'ta Kaddafi'yi bir an önce bulmak için üzerinde "Ölü ya da diri aranıyor" yazılı el broşürleri ve ilanlar dağıttıkları görülüyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow