hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunanistan'da bakana yumurtalı saldırı

    Yunanistanda bakana yumurtalı saldırı
    expand

    Yunanistan'da, hükümetin mali krizle mücadele çerçevesinde aldığı sert önlemlere toplumun tüm kesimlerinden gelen tepkiler her geçen gün artarken, Vatandaşı Koruma Bakanı Yardımcısı Manolis Othonas'ın yumurtalı saldırıya uğradığı bildirildi.

    Yunan medyası, Girit Adası'nın Rethimno kentinde bir atletizm etkinliğine katılan Othonos'a, arkasından yaklaşan bir kadının yumurta attığını duyurdu.

    Atılan yumurtanın Othonas'ın başına isabet ettiği belirtilen haberlerde, Yunan bakanın korumaları tarafından etkisiz hale getirilen 33 yaşındaki göstericinin gözaltına alındığı bildirildi.

    Öte yandan, Kozani'de bir açılış törenine katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Paris Kukulopulos'un da, kendilerini "bıkkın ve öfkeli" olarak adlandıran bir grubun sözlü saldırısına uğradığı bildirildi.

    Kukulopulos'un açılış kurdelesini kestiği sırada mikrofonu kapan göstericilerden birinin, ülkenin içinde bulunduğu kötü durumdan şikayet ederek, Yunan bakana, ülkenin içinde bulunduğu bugünkü koşullarda kendisi gibi bin 200 avro ile geçinip geçinemeyeceğini sorduğu belirtildi.

    Bu arada, Yunanistan'da yapılan bir kamu oyu araştırması, iktidardaki PASOK'un ana muhalefet Yeni Demokrasi Partisi'nin (YDP) yaklaşık 6 puan altına düştüğünü ortaya koydu.

    Haftalık Proto Thema gazetesi hesabına ALCO şirketi tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre, oy dağılımında, PASOK yüzde 15,5, YDP yüzde 21,3, KKE yüzde 7,4, LAOS yüzde 5,6, SİRYZA yüzde 5, Demokratik Sol yüzde 3, DİSY yüzde 2,2 ve Çevreciler yüzde 3 olarak sıralandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow