hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayrılık tehditi!

    Ayrılık tehditi
    expand

    Yunanistan’da, Dedeağaç (Aleksandrupolis) Belediye Başkanı Evangelos Lampakis, Atina yönetiminin Meriç bölgesine göçmen kampı kurma kararına tepki göstererek, “Yunanistan bölgeyi (Trakya’yı) kaybedebilir” dedi.

    Yunan medyasındaki haberlere göre, hükümetin, Evros (Meriç) bölgesine göçmen kampları yapma kararına tepki gösteren Lambrakis, “Yunanistan’ın bölgeyi kaybedeceğini” ifade ederek, şöyle konuştu:

    “Çünkü Trakya, iki kıta arasında bulunmaktadır. Çünkü Trakya, aynı zamanda farklı kültüre sahip iki ülke arasında yer almaktadır. Ve tabi ki Trakya, bağımsız bir konum içinde ayakta kalabilmek için gerekli tüm faktörlere de sahiptir. Ayrıca, haritada Yunanistan’ın bu parçası, bağımsız bir devlet için ihtiyaç olan tüm faktörleri geliştirmek konusunda da gerekli kapasiteye sahiptir. Atina’daki sizler, tüm Evros bölgesine göçmen kampları yapmayı aklınıza getirmeyin. Çünkü böyle bir şey olursa, Yunanistan’ın, Trakya denilen, Evros denilen en değerli parçasını kaybedeceksiniz.”Lampakis’in bu çıkışı internette tartışmalara neden olurken, bazı katılımcılar,  “Aklını yitirmiş olmalı” diyerek dalga geçti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow