hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kıbrıs'ta seks skandalı!

    Kıbrısta seks skandalı
    expand

    Kıbrıs Rum yönetimi eski Maliye Bakanı ve halen Rum lider Dimitris Hristofyas'ın Kıbrıs sorunu müzakere heyeti üyesi Dr. Michael Sarris, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da biri 17 yaşında 4 Türk ile 'cinsel ilişki' pazarlığı yaparken suçüstü yakalandı.

    KKTC polisinin bir ihbar üzerine gözaltına aldığı 65 yaşındaki Michael Sarris, dünya bankacılık çevrelerinde çok iyi tanınan bir isim. Uzun yıllar Dünya Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği görevi yapan Saris, müteveffa Rum lider Tasos Papadopulos döneminde de Maliye Bakanlığı yaptı.

    Rum lider Dimitris Hristofyas'ın bakanlık teklifini reddeden ve Kıbrıs müzakerelerinde Rum heyetinde ekonomi heyetinde yer alan Sarris'in tutuklanması Rum kesiminde deprem etkisi yaptı. Rum polisi, Sarris'in 'ahlak dışı' ilişkiden KKTC'de tutuklandığını doğruladı.

    Gecekonduda 20 Euro

    KKTC polisinin dün Sarris'le birlikte tutukladığı 4 Türk, uzun süredir ilişki içinde olduklarını itiraf etti ancak Sarris'in üst düzey bir siyasi olduğunu bilmediklerini söyledi.

    Lefkoşa'nın gelir seviyesi düşük Surlariçi mahallesinde yakalanan Sarris ile pazarlıkların, "20 Euro" civarında olduğu iddia edildi. Surlariçi mahallesinde çoğu Hatay'dan KKTC'ye gelen işçi aileleri yaşıyor.

    Bekar ve tercihleri biliniyor

    Lefkoşa Emniyet Müdürlüğü'nde gözetim altında tutulan Sarris, Rum kesiminden de kimseyi aramak istemedi.

    Mahkemenin 3 gün tutukluluk kararı aldığı Sarris, KKTC yasalarına göre 'doğaya aykırı cinsel münasebet' suçuyla hakim karşısına çıkacak.

    Sarris'in hiç evlenmediği ve yakın çevresinde cinsel tercihlerinin bilindiği de belirtildi.

    Tutuklananlar arasında 18 yaşından küçük bir zanlının da bulunması suçun cezasını artırıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow