hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran, ABD insansız uçağını düşürdü

    İran, ABD insansız uçağını düşürdü
    expand

    İran, ülkenin doğusunda bir Amerikan insansız uçağını düşürdüğünü iddia etti.

    İran'ın El Alem televizyon kanalının ismi açıklanmayan bir askeri kaynağa dayanarak verdiği habere göre, ülkenin doğusunda Afganistan ve Pakistan sınırı yakınında RQ-170 tipi bir insansız uçak düşürüldü.

    El Alem kanalı, uçağın ne zaman ve nerede düşürüldüğünü belirtmezken, uçağın fazla hasarlı olmadığını kaydetti.

    NATO: "Afganistan'da kaybolan Amerikan insansız"

    Afganistan'daki NATO gücü (ISAF), İran'ın doğusunda düşürüldüğü açıklanan insansız uçağın, Afganistan'ın batısında kaybolan Amerikan insansız hava aracı olabileceğini bildirdi.

    ISAF'tan yayınlanan açıklamada, "İranlılar'ın kastettiği insansız uçağın, hafta sonunda Afganistan'n batısında görev sırasında kaybolan keşif amaçlı Amerikan insansız hava aracı olabilir" denildi.

    Açıklamada, insansız hava aracının operatörlerinin aracın kontrolünü kaybettikleri ve başına ne geldiğini belirlemeye çalıştıkları belirtilirken, uçağın tipi konusunda ve başka ayrıntı verilmedi. İran, ülkenin doğusunda bir Amerikan insansız uçağını düşürdüğünü iddia etmişti.

    İran'ın El Alem televizyon kanalının ismi açıklanmayan bir askeri kaynağa dayanarak verdiği habere göre, ülkenin doğusunda Afganistan ve Pakistan sınırı yakınında RQ-170 tipi bir insansız uçak düşürülmüştü.

    El Alem kanalı, RQ-170 Sentinel tipi keşif uçağının nerede düşürüldüğünü belirtmezken, uçağın fazla hasarlı olmadığını kaydetmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow