hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    UNFICYP'ın Kıbrıs'taki görev süresi uzuyor

    UNFICYPın Kıbrıstaki görev süresi uzuyor
    expand

    BM Güvenlik Konseyi'nin Kıbrıs'taki BM Barış Gücü'nün (UNFICYP) görev süresini 14 Aralık'ta alacağı kararla uzatması bekleniyor.

    BM Güvenlik Konseyi'nin Kıbrıs'taki BM Barış Gücü'nün (UNFICYP) görev süresini 14 Aralık'ta alacağı kararla uzatması bekleniyor.

    Güvenlik Konseyi'nin Dönem Başkanı Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Vitali Çurkin tarafından verilen bilgiye göre Konsey, Genel Sekreter Ban Ki-mun'un yayımladığı son Kıbrıs raporundaki tavsiye üzerine, UNFICYP'nin görev süresinin 6 aylığına uzatacak bir karar tasarısını ele almak üzere 9 Aralık'ta danışma toplantısı yapacak. Toplantı basına kapalı olacak.

    Konsey'in, görev süresi 15 Aralık'ta dolacak UNFICYP'nin görev süresini 15 Haziran 2012'ye dek uzatacak yeni karar tasarısını ise 14 Aralık'ta oylayıp kabul etmesi bekleniyor.

    Konsey'de Kıbrıs konusundaki karar tasarıları metinlerini Kıbrıs konusunda öncü ülke olan İngiltere hazırlıyor.

    Genel Sekreter Ban, Konsey'e sunduğu raporunda, Greentree'deki görüşmelerde bir miktar cesaret verici ilerlemenin sağlandığını, ancak tam görüş birliğine varılabilmesi için daha yapılacak çok şeyin olduğunu belirtmiş, UNFICYP'nin de "adadaki sükuneti korumada, iki toplum arasında işbirliği ve güven teşvik etmede önemli bir rol oynamaya devam ettiğini" kaydederek, gücün görev süresinin 15 Haziran 2012 tarihine kadar uzatılmasını tavsiye etmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow