hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belçika'da 540 gün sonra mutlu son

    Belçikada 540 gün sonra mutlu son
    expand

    Belçika'da 13 Haziran 2010 tarihinde yapılan erken genel seçimlerin ardından 540 gündür farklı yöntemlerle devam eden koalisyon müzakereleri nihayet sonuç verdi.

    Başbakanlık koltuğunun 37 yıl aranın ardından Fransızca konuşan Valon bölgesine geçtiği yeni hükümetin yarın yemin ederek görevine başlayacağı ve yoğun takvim nedeniyle cumartesi günü güvenoyu isteyeceği belirtildi.

    Federe yapılı Belçika'da Hollandaca konuşan Flaman ve Fransızca konuşan Valon bölgelerinden Sosyalistler, Hristiyan Demokratlar ve Liberallerin katıldığı yeni hükümette Başbakan dışında 12 bakan ve 6 devlet sekreterinin görev alacağı açıklandı.

    2014 ortasına kadar görev yapacak yeni hükümette, Belçika nüfusunun yüzde 40'ını oluşturan Valonların çoğunlukta olması, muhalefette kalmayı tercih eden bölünme yanlısı Yeni Flaman İttifakı'nın (N-VA) tepkisini çekiyor. Son seçimlerde Flaman bölgesinde oyların yüzde 28,4'ünü alarak en büyük parti olan Bart De Wever liderliğindeki N-VA'ya destek kamuoyu yoklamalarında yüzde 35'i aşmış görünüyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow