hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SPD'nin Başkan Yardımcılığına Özoğuz seçildi

    SPDnin Başkan Yardımcılığına Özoğuz seçildi
    expand

    Alman Sosyal Demokrat Partili (SPD) Federal Meclis Üyesi Aydan Özoğuz, SPD başkan yardımcılığı görevine seçildi. Özoğuz böylece parti tarihinde başkan yardımcılığı görevine seçilen ilk yabancı kökenli politikacı oldu.

    Özoğuz, Berlin'de düzenlenen SPD kurultayında delegelerin oylarının yüzde 86,8'ini alarak 5 genel başkan yardımcılığı görevinden birini üstlendi. Özoğuz oylamada, 494 oyun 427'sini aldı.

    Özoğuz, seçimden önce yaptığı konuşmada, ülkedeki aşırı sağcı tehlikeye dikkat çekerek, 20 yıl önce yaşanan Solingen ve Mölln facialarından sonra günümüzde aşırı sağcı tehlikenin yeniden gündeme geldiğini, bunun hiç bir zaman kabul edilmemesi ve hafife alınmaması gerektiğini söyledi.

    Aşırı sağcı tehlikenin toplumun merkezinde yayılmaya başlamasının en ürkütücü olay olduğunu ifade eden Özoğuz, demokratların bazı eyalet meclislerinde oturan aşırı sağcı milletvekillerini hala aralarından atamamış olmasının da üzücü olduğunu kaydetti.

    Özoğuz, Almanya'da bir göç toplumunun oluşması için çaba harcayacağını sözlerine ekledi.

    SPD genel başkan yardımcılığı görevine ayrıca, Berlin Eyaleti Başbakanı Klaus Wowereit, Hamburg Eyaleti Başbakanı Olaf Scholz, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı Hannelore Kraft ve Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti  Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Manuela Schwesig seçildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow