hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Evlerimizi ger ver Fannie Mae!"

    Evlerimizi ger ver Fannie Mae
    expand

    ABD'de gelir dağılımı eşitsizliğini, Wall Street'i ve bankaları protesto eden "Wall Street'i İşgal Et" eylemcileri, New York'ta bir süredir ara verdikleri eylemlerine yeniden başlayarak evlerine haciz konulmasını protesto ettiler.

    Eylemciler kentin Brooklyn semtinde haciz gelen, 3 yıldır boş duran ve Bank of America bankasına ait olduğu belirtilen bir evin önünde toplanarak "Amerikalı halka haciz koymayın, bankalara haciz koyun" diye sloganlar attılar.

    Haciz konulan evlere "işgal" yazılı sarı bantlar çeken işgalciler, evlerin kapı ve camlarına "Bankaları haczedin" yazılı çıkartmalar yapıştırdılar. İşgalciler, "Gayrimenkulleri işgal edin", "Evlerimizi geri ver Fannie Mae" yazılı pankartlar taşıdılar ve ABD'de emlak piyasasında çöküşü başlatan
    Protestocular boş duran eve, evsiz bir ailenin yerleşmesini istediklerini belirtirken eylemlerinin süreceğini söylediler.

    New York'ta en fazla haciz gelen ve boşaltılan evlerin Brooklyn semtinde bulunduğu belirtiliyor.

    Kentte 17 Eylül'de Zuccotti Parkına kamp kurup burada protestolarını başlatan eylemcilerin gösterileri, 15 Kasım'da polisin parkı zorla boşaltmasının ardından azalmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow