hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Medvedev'in Twitter sayfasında küfür

    Medvedevin Twitter sayfasında küfür
    expand

    Rusya'da parlamento seçimleri sonrası ünlü muhalif lider ve blog yazarı Aleksey Navalnıy'ın iktidar partisi için "dolandırıcı ve hırsızların partisi" demesine cevaben Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in Twitter sayfasında ağır küfür içerikli mesaj yayımlanması sansasyon yarattı.

    Navalıy, Moskova'da seçim ihlallerinin protesto edildiği mitingde iktidar partisi Birleşik Rusya'dan "Dolandırıcıların ve hırsızların partisi" diye söz etti.

    Bunun üzerine Başkan Medvedev'in Twitter'daki sayfasında, "Kremlin ideoloğu" Konstantin Rıkov imzasıyla, "Eğer biri bloğunda 'dolandırıcıların ve hırsızların partisi' yazıyorsa bu kişinin ahmak bir oğlancı olduğu kesin" sözlerine yer verildi. Birkaç dakika sonra silinen mesaj internette büyük yankı uyandırdı.

    Kremlin Basın Sözcülüğü İnternet Dairesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Bu gece Dmitriy Medvedev'in twitter hesabında yanlış bir mesaj yer aldı. Yapılan inceleme sonunda, hesabın teknik sorumlusu personelin, parola değiştirme işlemi sırasında kabul edilemez bir müdahalede bulunduğu ortaya çıktı. Suçlular cezalandırılacak" denildi.

    Bu arada Medvedev önceki gün yaptığı bir konuşmada, "Saçma mesajlar aldığım zaman, her normal insan gibi benim de ellerim kayıyor. Silaha değil, klavyeye. Aynı sözlerle cevap veresim geliyor. Bunları ben de biliyorum ve bazen kullanmayı seviyorum. Ancak üslup gereği kullanamam" demişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow