hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Neonazi hücre tetikçi miydi?

    Neonazi hücre tetikçi miydi
    expand

    Almanya’da ortaya çıkartılan neonazi terör hücresiyle ilgili soruşturmada ifade veren bir neonazi, öldürülecek Türklerin isimlerinin hücreye verildiğini söyledi. Bu ifade sonrası "Hücre tetikçi miydi?" sorusu gündeme geldi.

    Süddeutsche Zeitung (SZ) gazetesinin haberine göre, Almanya’nın batısında öldürülen Türk esnafların isim ve adresleri o bölgelerde yaşayan neonazi çevrelerce hücreye veriliyordu. Şimdiye kadar hücrenin bu esnafları neye göre seçtiği bilinmiyordu.

    Güvenlik birimleri tarafından kimliği saklı tutulan tanık, Almanya’nın batı eyaletlerindeki neonaziler arasında hücrenin ve faaliyetlerinin yakınen bilindiğini söyledi. Haberde 8’i Türk 9 kişiyi öldüren hücre elemanlarının neonazilerce kahraman olarak görüldüğü belirtildi.

    SZ gazetesi tanığın şu ana kadar neonazi çevreden gelen ve cinayetler konusunda görgü tanığı olarak ifade veren tek kişi olmasının önemine dikkat çekti. Ancak söz konusu kişi, zaman aşımı nedeniyle yardım ve yataklık suçlamasıyla yargılanamayacak.

    Öte yandan terör hücresiyle bağlantıları ortaya çıkan Alman Nasyonal Demokrat Parti’nin (NPD) kapatılması ile ilgili dün Wiesbaden’da yapılan İçişleri Bakanları toplantısında yakın bir tarihte kapatma davasının başlatılması konusunda uzlaşıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow