hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vergi dairesinde bomba patladı

    Vergi dairesinde bomba patladı
    expand

    İtalya'nın başkenti Roma'da, bir vergi dairesinde bomba patlaması sonucu 1 kişi yaralanırken, devletin çeşitli kademelerinden saldırıyı kınayan açıklamalar gelmeye başladı.

    Başkent Roma'nın güneyinde şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Andrea Millevoi caddesinde bulunan "Equitalia" vergi dairesinde, yerel saatle 12.30 sularında bir bomba patladı. Patlamada, bombalı paketi açan vergi dairesinin genel direktörü Marco Cuccagna'nın ellerinden ve gözlerinden yaralandığı bildirildi.

    Olayın ardından Roma Cumhuriyet Başsavcılığının saldırıyla ilgili sorumluların tespiti için soruşturma başlattığı gelen haberler arasında yer aldı.

    Başsavcı Pietro Saviotti, saldırının terörizm amaçlı olduğunu söyledi. Uzmanların, bombalı paket saldırısının münferit olmadığı ve arkasında anarşist grupların olabileceğini düşündükleri basına yansıdı. Bu tarz saldırıların devamının gelebileceği riskiyle ülke genelindeki postahanelerde alarm seviyesinin en üst düzeye çıkarıldığı ifade edildi.

    Saldırıyla ilgili devletin üst makamlarından da dayanışma mesajları geliyor.

    Başbakanlıktan yapılan açıklamada Başbakan Mario Monti'nin saldırıda yaralanan Equitalia vergi dairesinin genel direktörü Marco Cuccagna'yı bugüne kadar yaptığı çalışmalarından ötürü takdir ederek, dayanışmasını gösterdiği bildirildi. Monti, Equitalia'nın hukuk ile uyum içerisinde görevini ifa eden devlet için kilit öneme sahip bir kurum olduğunu belirtirken, Equitalia olmadan vatandaşlara ve ailelerine hizmet vermenin mümkün olmayacağını dile getirdi.

    İçişleri Bakanı Anna Maria Cancillieri de saldırıyı, "korkakça" diye nitelendirerek, yaralı Cuccagna'ya desteğini ifade etti.

    Roma Belediye Başkanı Gianni Alemmano da bombalı saldırıyı, "iğrenç bir eylem" olarak tanımladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow