hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Macaristan'dan 'deli dana' yanıtı

    Macaristandan deli dana yanıtı
    expand

    Macaristan Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği, deli dana riski taşıyan ülkelerin canlı hayvanlarının Macaristan'dan Türkiye'ye ithal edildiği yönündeki iddiaların hiçbir temel dayanağının olmadığını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede "Deli danaya Macar vizesi" başlığıyla çıkan ve diğer basın kuruluşları tarafından da yayımlanan yazı ile tamamen temelsiz bir şekilde, "Macar menşeli olmayan canlı sığırların Macar hayvan sağlığı belgeleri ile Türkiye'ye sözde ithalatına Macar makamlarının göz yumduğunu veya her şekilde müsamaha gösterdiğinin" iddia edildiğini belirtti.

    Açıklamada şunlar kaydedildi:

    "Macaristan Büyükelçiliği, Macar kurumların bilgisi ve iştiraki ile deli dana riski taşıyan ülkelerin canlı hayvanlarının Macaristan'dan Türkiye'ye ithal edildiği yönündeki iddianın hiçbir temel dayanağı olmadığını bir defa daha teyit eder. 

    Macaristan Büyükelçiliği, bu iddiaları en kararlı şekilde reddeder ve gazetenin iddiasına karşılık Macar makamlarının tutum ve görüşünü en ziyade 'Deli danaya Macar vizesi yok' ifadesinin yansıttığını Türk kamuoyunun bilgisine sunar."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow