hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Türkler hasta AB'den vazgeçiyor"

    Türkler hasta ABden vazgeçiyor
    expand

    İngiliz Sunday Times gazetesinde "Kendinden emin Türkler Avrupa Birliği’nden vazgeçiyor" başlıklı bir haber yayımlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazete, Türkiye’nin AB üyeliği için uzun zamandan beri yaptığı başvurunun Fransa tarafından alay konusu edildiğini ve Fransız liderlerin Türkiye’nin 79 milyonluk nüfusunun çok fazla, yoksul ve Müslüman oldukları gerekçesiyle içeri alınamaycaklarını savunduklarını belirtti.

    Matthew Campbell tarafından kaleme alınan yazıda, "Durum o kadar tersine döndü ki şimdi AB’nin Türkiye’ye ihtiyacının Türkiye’nin AB’ye duyduğu ihtiyaçtan daha fazla olup olmadığının sorgulandığı" kaydedildi.

    Yazıda, Çin’e rakip olabilecek bir büyüme oranı ve “Atatürk’ten bu yana en güçlü lideriyle” Türkiye’nin güvenli ve kuru bir kara parçasından Avrupa gemisinin enkazına bakıp, acaba basıp gitsem mi diye düşündüğü belirtildi.

    AB’nin yıllarca Türkiye’ye medeni bir dünyada yer almayı hak edebilmek için yapması gereken değişiklikler konusunda nutuk çektiğinin de hatırlatıldığı yazıda, “Ancak şimdi Türk yetkililer hiç de saklamadıkları bir keyifle Ayrupa’ya ders veriyorlar” sözlerine yer verildi ve Türkiye’nin Avrupa’yı aşağı çekmesi şöyle dursun, İstanbul’de endişe duyulan konunun, Avrupa’daki rahatsızlığın kendi ekonomilerine de bulaşması olduğu ifade edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yazıda Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın, “Avrupa ülkeleri işleri yoluna koymalılar. Reformlar yapmalılar” şelindeki sözlerine de yer verildi.

    Yazıda ayrıca şu ifadeler kullanıldı:

    "Türkiye için krizin en eğlenceli yanı tarihi düşman Yunanistan’ın AB enkazıyla birlikte batışını izlemek oldu"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow