hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belçika, Liege'de el bombalı saldırı

    Belçika, Liegede el bombalı saldırı
    expand

    Belçika'nın doğusundaki Liege kentinde düzenlenen bombalı ve tüfekli saldırıda 6 kişi öldü, 123 kişi ise yaralandı. Saldırganın 32 yaşındaki Nordine Amrani olduğu belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Belçika'nın doğusundaki Liege kentindeki bombalı ve silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

    Belga ajansına göre saldırıyı gerçekleştiren ve ardından intihar eden Nordine Amrani, (33) sınavdan yeni çıkan 15 ve 17 yaşlarında 2 lise öğrencisi ve 75 yaşındaki bir kadın olay anında ya da dakikalar içinde hayatlarını kaybetti.

    Liege'in işlek meydanı Saint-Lambert'te öğle saatlerinde meydana gelen saldırının ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 23 aylık bir bebekle 20 yaşındaki bir gencin de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

    Saldırıda yaralananların sayısının ise 123 olduğu bildirildi.

    Görgü tanıklarına göre meydanda bakan bir fırının 5 metre yüksekliğindeki çatısına çıkan Amrani, otobüs duraklarında bekleyen kalabalığa birkaç el bombası fırlattı ve ardından tüfekle ateş açtı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Polisin "silah hastası" olarak tanımladığı saldırganın silah ve uyuşturucu bulundurmak ve cinsel istismardan bir süre hapis yattığı ve sabıkalı olduğu bildirildi.

    Amrani'nin saldırıyı gerçekleştirme nedeni henüz belirlenemezken öldüğünde üzerinde hala el bombaları bulunduğu belirtildi.

    Yetkililer, Amrani'nin Liege'deki evinden bir sırt çantasında el bombaları, bir tabanca ve bir de FAL saldırı tüfeğiyle ayrıldığını, tek başına kent merkezindeki meydana yürüdüğünü, buradaki bir otobüs durağına üç el bombası attığını, ardından da ateş açtığını ifade etti.

    İçişleri Bakanı Joelle Milquet ile olay yerinde incelemelerde bulunan Belçika Başbakanı Elio Di Rupo, yaptığı kısa açıklamada "Bu korkunç bir olay. Bu trajediyi anlatacak bir kelime bulamıyorum" derken eldeki bilgilere göre saldırganın tek başına hareket ettiğini ve bir terör saldırısından bahsedilemeyeceğini vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow