hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BM: "Suriye’de ölü sayısı 5 bini aştı"

    BM: Suriye’de ölü sayısı 5 bini aştı
    expand

    Suriye’de şiddet ve ülke çapında düzenlenen grevler yerel seçimlere gölge düşürürken, BM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı, ülkede durumun “dayanılamaz” hale geldiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Navi Pillay, BM Güvenlik Konseyi’ne yaptığı açıklamada Suriye’de hükümetin protestoları bastırma girişimleri sırasında ölenlerin sayısının 5 bini aştığının tahmin edildiğini söyledi.

    Pillay, Devlet Başkanı Beşar Esad’ın güvenlik güçleri tarafından muhalif gruplara yapılan saldırıların yoğunlaştığına dair haberler olduğunu söyledi ve özellikle de kuşatma altındaki Homs kentinde durumun endişe verici boyutlarda olduğuna dikkat çekti.

    15 üyeli konseye konuyla ilgili açıklamada bulunan Pillay, ölenlerden en az 300’ünün çocuk olduğunu ve gözaltına alınanların sayısının da 14 bini aştığının tahmin edildiğini söyledi.

    Pillay, rejim karşıtı protestoların başladığı Mart ayından bu yana komşu ülkelere kaçan Suriyeli sayısının ise en az 12 bin 400 civarında olduğunu belirtti.

    Başkan Pillay geçtiğimiz ağustos ayında Suriye konusunda konseye verdiği son bilgilendirme raporunda ölü sayısının 2 bin civarında olduğunu da hatırlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Esad’ın protestoları bastırma operasyonları sırasında Aralık ayında yüzerce kişinin daha öldürüldüğünü kaydeden Pillay, “Benim tahminlerime göre protestoların başladığı bu yılın başından beri öldürülen insan sayısı 5 bini geçmiştir. Durum dayanılamaz hale gelmiştir” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow