hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Time Erdoğan'ı seçmedi!

    Time Erdoğanı seçmedi
    expand

    Time Dergisi editörleri, 1927’den buyana yılın kişisini seçiyor. Editörler, "2011 Yılın Kişisi" olarak okuyucu anketinde 122 bin 932 oyla birinci olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yerine, 61 bin 388 oy alan "protestocuları" seçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Time Dergisi editörü Richard Sttengel, "2011 Yılın Kişisi"ni bu sabah katıldığı NBC’nin "The Today Show" programında açıkladı. Huffington Post’a göre, Sttengel, finalistlerin Kate Middleton, Amiral William McRaven ve Paul Ryan olduğunu söyledi.

    Okuyucularının kullandığı oya göre ise, Başbakan Erdoğan "en popüler" listesinde 122 bin 932 oyla birinci olurken, okuyucularının tercihini dikkate almayan dergi, 61 bin 388 oyla protestocuları "2011 Yılın Kişisi" seçti.

    Yılın kişisinin açıklanacağı sayının kapağında, sadece gözleri görünen ve daha çok bir kadını andıran yüzü kapalı, bere takmış bir kişinin fotoğrafına yer verilirken, "protestocu" ifadesinin altında "Arap baharından Atina’ya, işgal edilmiş Wall Street’ten Moskova’ya" yazıyor.

    Erdoğan finalistler arasında da yok

    Dergi editörünün finalistleri arasında gösterdiği Kate Middleton, Amiral William McRaven ve Paul Ryan okuyucuların belirlediği "en popüler" listesinde alt sıralarda yer alırken, Başbakan Erdoğan "en popüler" listesinde 122 bin 932 oyla birinci, Leo Messi 74 bin 415 oyla ikinci ve "protestocular" 61 bin 388 oyla üçüncü sırada yer almıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Time "en az popülerler" listesinde de, Erdoğan, 180 bin 564 oyla yine ilk sırada bulunurken, 34 bin 489 oyla ekonomik krizden daha çok para kazanan yüzde birlik grup Erdoğan’ı takip etmişti.

    Dergi yayınladığı değerlendirmede, Türk sitelerinde ve mail yoluyla yürütülen bir kampanya ile dünya çapındaki insanların hem Erdoğan’ın lehinde hem de aleyhinde harekete geçirildiğini yazmıştı.

    Ayrıca, dergi geçen yıl Facebook kurucusu Mark Elliot Zuckerberg’i "2010 Yılın Kişisi" seçmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow