hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriyeli muhaliflerden yeni oluşum

    Suriyeli muhaliflerden yeni oluşum
    expand

    Ağırlıklı olarak Türkiye'de faaliyet gösteren Suriyeli rejim muhalifleri yeni bir oluşuma gittiklerini açıkladı. Al Legaa (Ulusal Buluşma) adlı oluşumun kuruluşu bugün İstanbul Taksim'deki The Cantral Palace Otel'de düzenlenen bir basın toplantısıyla duyuruldu. Al Legaa imzalı bildiri, Suriye'nin eski İsveç Büyükelçisi Besham Al- Amadi tarafından okundu.

    Oluşumun, daha önce kurulan Suriye Ulusal Meclisi içinde yer aldığı açıklandı. Suriye'deki rejim protestolarının halk tarafından başlatıldığı ve bu protestolara Suriye yönetiminin şiddetle karşılık verdiğinin hatırlatıldığı bildiride, devrimci grupların el ele vererek, Suriye Ulusal Meclisini kurduğu belirtildi. Yeni kurulan Al Legaa (Ulusal Buluşma ) hareketinin amacının rejim düştükten sonra adil bir yönetimin kurulmasının olduğu belirtildi. Açıklamada Özgür Suriye Ordusunun desteklendiğine özellikle vurgu yapıldı. Basın toplantısının soru cevap kısmında Suriye halkının muhalif liderleri tanıdığı, ancak halen Suriye'de bulunan bazı isimlerin özellikle gizli tutulduğu söylendi.

    "Akan her kan için üzülüyoruz"

    Muhaliflerin Özgür Suriye Ordusuyla bağlantısı konusundaki bir soruya yanıt veren Besham Al- Amadi, " Suriye Ulusal Meclisi, Özgür Suriye Ordusuyla ilişkili. Biz ulusal meclisin içinde olduğumuz için ayrı bir ilişki kurmamamız gerekmiyor. Özgür Suriye Ordusu, masum sivilleri korumak görevini yapıyor ve biz bunu destekliyoruz" yanıtını verdi. Bugün Suriye'de 27 askerin öldürüldüğü haberini hatırlatan bir gazeteciye yanıt veren Besham Al- Amadi, "Biz Suriye'nin içinde ve dışında akan her kan için üzülüyoruz. Bu rejimin zoruyla oyuna gelen askerler için üzülüyoruz. Suriye özgür ordusunun sivilleri koruma dışında yapabileceği fazla bir şey yok. Bu iktidar daha sert olursa, ona göre durum değerlendirmesi yapılır " şeklinde konuştu.  Al Legaa  hareketi içinde yer alan ve kendisini Suudi Arabistan'da iş yapan bir Suriyeli olarak tanıtan Halid Akla da, basın toplantısına katıldı. Yerel Arap kıyafeti giyen Akla, bu kıyafetin Suriyeli aşiretlerin ulusal giysisi olduğunu söyleyerek, bu kıyafeti giymekten gurur duyduğunu söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow