hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Japonya'nın eşyaları ABD kıyısında!

    Japonyanın eşyaları ABD kıyısında
    expand

    Japonya'da Mart ayında meydana gelen büyük deprem ve tsunami felaketinin ardından denize sürüklenen eşyaların oluşturduğu milyonlarca tonluk enkaz birikintisi, ABD'nin batı kıyılarına yavaş yavaş ulaşmaya başladı.

    The Telegraph'in haberine göre, felaketten bu yana Büyük Okyanus'ta yol alan eşyalardan karaya vuran ilk parça bir şamandıra oldu.

    En hafif parçaların kıyıya ilk ulaşan eşyalar olduğunu belirten uzmanlar, şamandıranın sahil temizleme ekipleri tarafından bulunduğunu ve yerel bir okulda sergilenmeye başladığını kaydetti.

    Yetkililer, kıyıya vuracak her eşyaya dikkatle yaklaşılması yönünde uyarıda bulunurken, tanımlanabilir durumdaki parçaların Japonya'daki sahiplerine iade edileceği belirtildi.

    Yaklaşık 9 aydır okyanusta yol alan enkaz birikintisinde, tahta evlerden kopan parçalar, mobilyalar ve ev eşyalarının yanı sıra araba ve teknelerden arta kalan parçalar bulunuyor.

    Deprem ve tsunaminin ardından binlerce kişinin ortadan kaybolduğuna dikkati çeken uzmanlar, birikintide çok sayıda ceset bulunmasının muhtemel olduğunu da belirtiyor.

    Öte yandan, enkaz birikintisinin, deniz canlılarına ve okyanusta seyreden gemilere zarar vermesinden endişe ediliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow