hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuzey Kore liderine cam tabut!

    Kuzey Kore liderine cam tabut
    expand

    Kuzey Koreliler kalp krizi sonucu hayatını kaybeden liderleri Kim Jong İl'in ardından yasta. Kim Jong İL'in cam bir tabut içinde sergilenen naaşını binlerce Koreli ziyaret ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kim Jong İl'in yerine geçmesi beklenen Kim Jong-Un, babasının naaşını diğer devlet yetkilileriyle beraber ziyaret etti.

    Kim'in ölümünün açıklandığı andan itibaren yasa bürünen Kuzey Kore halkı, başkent Pyonyang sokaklarında liderlerinin ardından gözyaşı dökmeye devam ediyor.

    Kim Yong İl'in heykelinin bulunduğu meydan binlerce kişiyle dolup taşıyor. Özellikle de bu süpermarketin halkın gözünde önemi büyük. Sevenleri de onu en son görüldüğü yerde anmak için süpermarkete akın etti...

    Cumartesi günü ölen Kim Jong il'in cenaze töreni 28 Aralık'ta Pyongyang'da yapılacak.

    Ülkede 17-29 Aralık tarihleri arasında da ulusal yas var.


    Küba da 3 gün yasta!

    Küba hükümeti de Kuzey Kore lideri Kim Jong İl'in ölümü nedeniyle ülkede 3 günlük yas ilan etti.

    Küba devlet televizyonundan okunan resmi açıklamada, hükümetin kamu binaları ve askeri kurumlarda bayrakların yarıya indirilmesi talimatını verdiği de belirtildi.

    Ulusal yasın bugün başlayacağı ve 22 Aralık'ta sona ereceği kaydedildi.

    Öte yandan Japonya, ABD ve Güney Kore'nin, Kim'in ölümünün ardında Kuzey Kore'deki durumla ilgili üst düzey görüşmeler yapmayı düşündüğü bildirildi.

    Japonya hükümet sözcüsü Osamu Fujimura, görüşme tarihine karar verilmediğini ancak bu görüşmenin en uygun fırsatta yapılacağını söyledi.

    Hükümet sözcüsü, Japonya'nın ayrıca Çin'le Kuzey Kore meselesinde bilgi alışverişi yaptığını, Japon Başbakanı Yoşihiko Noda'nın 25-26 Aralık günlerinde Çin'e yapacağı ziyaret programında değişiklik olmadığını ifade etti.

    Fujimura, Noda ile ABD Başkanı Barack Obama'nın, Kim'in ölümünün ardından Kuzey Kore'deki durumu telekonferansla ele aldıklarını da kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow