hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Moskova'da 'kar cehennemi'

    Moskovada kar cehennemi
    expand

    Rusya'nın başkenti Moskova'da salı gecesinden beri belirli aralıklara yağan yoğun kar yüzünden kent merkezindeki trafik adeta felç olurken dün çok sayıda kaza meydana geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başkentte özellikle trafik bugün her geçen saat daha kötü bir hal alırken, halk araçlarını bırakıp metroya gidince yer altı ulaşımında da rekor kırılmasına neden oldu.

    Başkentteki kötü hava koşulları yolları sürücüler için "kar cehennemi" haline getirirken, kentte yeterince kar temizleme çalışması yapılmamasından dolayı yılbaşına hazırlanan Rusya'nın başkentinde adeta trafik karmaşasının ortaya çıkmasına yol açtı.

    Moskova meteoroloji yetkilileri 21 aralıkta 13 cm kalınlığında kar yağdığını ve bunun da şu ana kadar bilinen en fazla kar yağışı olduğunu kaydederek, dünkü kar yağışının da 10 cm kalınlığında olduğunu belirtti.

    Bu arada, Yandex arama motoru da Moskova'da oluşan trafik sıkışıklığı uzunluğunun 3 bin 400 kilometre uzunluğunda olduğunu belirtti.

    Rus İtar-Tass ajansı da akşama doğru özellikle kent merkezindeki trafiğin son derece yoğun olduğunu duyurdu.

    Uzmanlar, yaklaşan yılbaşı alışverişini yapmak için çevre bölgelerden halkın da arabalarıyla başkente geldiklerini ve her yıl yılbaşına doğru Moskova'da son derece yoğun trafik sorununun yaşanmasına neden olduğunu kaydettiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yetkililer, başkentlilerden yılbaşına kadar mecbur kalmadıkça otomobillerini kullanmamalarını istedi.

    Bu arada, İtar-Tass yoğun kar yağışından dolayı son 2 günde 2 binden fazla küçük kazaların meydana geldiğini belirterek bunun normal kış günlerindeki kazalardan iki kat daha fazla olduğunu vurguladı.

    Moskova metrosu Başkanı İvan Besedin yoğun kar yağışının metrolardaki yolcu sayısında da artışa neden olduğunu belirterek, aralık ayında normalde günde ortalama 8,6 milyon yolcu taşıdıklarını ancak 21 aralıkta yolcu sayısının 9,2 milyon gibi rekor bir seviyede olduğunu söyledi.

    Yetkililer yoğun kar yağışının hafta sonu yerini yer yer donmalara bırakacağı uyarısında bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow