hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Almanya'da yabancı düşmanlığına yer yok"

    Almanyada yabancı düşmanlığına yer yok
    expand

    Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, ülkesinde yabancı düşmanlığına, şiddete ve siyasi aşırılığa yer olmadığını söyledi.

    Cumhurbaşkanı Wulff, Noel tatili vesilesiyle Alman televizyon ve radyolarında yayınlanan konuşmasında, Almanya'da yaşayan herkesin yaşam ve özgürlüğünün yanı sıra demokrasinin korunması için vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Ülkemizde yabancı düşmanlığına, şiddete ve siyasi aşırılığa yer yok" dedi.

    Almanya'daki açık toplumun korunması ve ülkedeki herkesin güven içinde yaşaması gerektiğini ifade eden Wulff, ırkçılıkla köreltilmiş insanların yıllarca yabancı kökenli insanları öldürmüş olmasından dolayı şoke olduğunu ve kurbanların aileleriyle yaptığı görüşmelerden çok etkilendiğini söyledi.

    Kurbanların ailelerinin kendisine, sadece sevdikleri bir insanı yitirmekle kalmadıklarını, bunun yanı sıra kendilerinin de zan altına girmiş olduğunu söylediklerini kaydeden Wulff, cinayetlerin eksiksiz bir şekilde aydınlatılmasını ve suçluların bulunarak cezalandırılmasını sadece kurbanların ailelerine borçlu olmadıklarını sözlerine ekledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow