hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi açılıyor

    33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi açılıyor
    expand
    KAYNAK DHA

    33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürleri, Basın Müzesi’nde sergilenmeye başlıyor.18 Nisan Salı günü saat 10.00’da açılacak olan sergi, 27 Nisan’a kadar gezilebilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın dört bir yanından karikatürleri ve karikatüristleri uluslararası bir platformda buluşturan Aydın Doğan Vakfı tarafından 33. kez düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması, bu yıl 68 ülkeden 752 sanatçı ve 2 bin 521 karikatüre ev sahipliği yaptı. 

    33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler ödül töreninin ardından Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi, Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi, Okan Üniversitesi, Adana 75. Yıl Sanat Galerisi, Galeri Işık Teşvikiye, Eskişehir Atatürk Kültür Merkezi ve Muğla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde ziyarete açılmıştı. Sergi, şimdi de İstanbul'un ünlü kültür ve sanat merkezlerinden biri olan Basın Müzesi’nde sanatseverlerle buluşacak. 18 Nisan Salı günü, saat 10.00’da açılacak olan sergi, 27 Nisan’a kadar gezilebilecek. 

    33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi açılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başarı Ödülü - Evzen David (Çek Cumhuriyeti)

    Sergide, yarışmanın bu yılki birincisi Marco De Angelis (İtalya), ikincisi ‘Cau’ Claudio Antonio Gomes (Brezilya), üçüncüsü Doğan Arslan (Türkiye) ve bu yıl ilk defa ‘Güçlü Kızlar, Güçlü Bir Dünya’ kategorisinde verilen Özel Ödül’ün sahibi Emrah Arıkan’ın (Türkiye) eserlerinin yanı sıra Başarı Ödülü alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler de yer alacak. 

    Yarışmada Başarı Ödülü kazananlar arasında, Oktay Bingöl (Türkiye), Vitaly Bondar (Beyaz Rusya), Evzen David (Çek Cumhuriyeti), Hicabi Demirci (Türkiye), ‘Feggo’ Felipe Galindo (Amerika), Rodrigo Machado da Rosa (Brezilya), Raimundo Rucke Santos Souza (Brezilya), Arif Sutristanto (Endonezya), Jugoslav Vlahovic (Sırbistan), Kürşat Zaman (Türkiye), Nahid Zamani (İran) ve Zygmunt Zaradkiewicz (Polonya) yer alıyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow