hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uluslararası yatırımcıların % 45'i 'devam' dedi

    Uluslararası yatırımcıların % 45i devam dedi
    expand

    Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin (YASED) 2011 "1. Dönem" Barometre Araştırması sonuçlarına göre, uluslararası yatırımcıların yüzde 45'i önümüzdeki 6 ay içinde yeni yatırımlar yapmayı planlıyor.

    Basın toplantısıyla açıklanan araştırma sonuçlarına göre, dünyada ve Türkiye'de büyümenin önümüzdeki dönem sabit kalacağını düşünenlerin yüzdesi bir önceki ankete göre artış gösterdi. Büyümede hızlanma bekleyen YASED üyelerinin oranı ise önceki ankete göre azaldı.

    Gayrisafi milli hasıla artışı konusunda, uluslararası yatırımcıların bir önceki ankette 2011 yılı için öngördükleri yüzde 4,75 oranı, bu ankette yine 2011 yılı için yüzde 5,23 artış olarak belirtildi.

    Yatırımcıların yüzde 29'u dünyada uluslararası doğrudan yatırımlar için "ekonomik ortamın daha iyiye gideceğini", yüzde 44'ü "değişmeyeceğini", yüzde 27'si "daha kötüye gideceğini" düşünüyor.

    Türkiye'deki uluslararası doğrudan yatırımlar için "ekonomik ortamın daha iyiye gideceğini" düşünenlerin oranı yüzde 44 iken, "değişmeyecek" diyenlerin oranı yüzde 38, "daha kötüye gidecek" diyenlerin oranı yüzde 18 oldu.

    "Ekonomik gelişmeler ışığında önümüzdeki dönemde yeni yatırımlar yapmayı düşüyor musunuz?" sorusuna, uluslararası yatırımcıların yüzde 45'i "evet", yüzde 34'ü "hayır", yüzde 21'i "henüz karar verilmedi" yanıtını verdi.

    Önümüzdeki dönemde Türkiye'de uluslararası doğrudan yatırımları en çok etkileyecek olumsuz gelişmeler, "uluslararası piyasalarda yaşanacak yeni bir finansal kriz", "yerel ekonomik dalgalanma", "yerel siyasi dalgalanma", "yapısal reformların tamamlanamaması", "büyümenin sürdürülebilir olmaması", "AB müzakerelerinde yaşanacak tıkanıklıklar" şeklinde sıralandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow