hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tatilciler dikkat!.. Otellere zam kapıda

    Tatilciler dikkat.. Otellere zam kapıda
    expand

    Bu yıl 20 Ocak'ta yüzde 40'a varan indirimlerle başlayan erken rezervasyonun bitmesine sayılı günler kaldı. 31 Mayıs'a kadar rezervasyonlarını yaptırmayanlar bir anda yüzde 20-25 oranında artışlarla karşılaşabilirler.

    Hurriyet.com.tr'nin haberine göre, Odeon Tours İç Pazar Müdürü Akın Aksu, bu sene genel seçimler, otel fiyatlardaki artış ve havaların kötü gitmesi gibi sebeplerle erken rezervasyonlarda istenilen artışın sağlanamadığını söyledi.

    Bu yıl özellikle haziran ve temmuz aylarının çok dolu olduğuna işaret eden Aksu, "Bir tarafta yurtdışından yoğun talep var. Diğer taraftan  Türkiye'den de tatil talebi bu iki aya eklendi. Ramazanın tüm ağustosu kapsaması bu aya gelecek taleplerin bir kısmının Haziran-Temmuz aylarına yönelmesine neden olacak. Bir de bu yönden talep yoğunluğu olacak" diye konuştu.

    Son dakika satışlara bakmak lazım

    Bu yıl Türkiye'nin yurtdışından özellikle Avrupa ve Rusya'dan gelen erken rezervasyon satışlarının çok iyi olduğunu söyleyen Aksu, ancak toplamda bir artış olup olmadığını söylemek için henüz erken olduğunu belirtti.

    Aksu, "Bu artış sezon satışlarında yani son dakikacılarda da yaşanır mı ona bakmak gerekir. Bugünden yıl sonu artış oranı vermek yanıltıcı olur" ifadesini kullandı.

    Tatile gideceklere yönelişk olarak uyarılarda da bulunan Aksu, rezervasyon yaptırırken indirim oranı rakamlarından çok otele ödenilen son rakama dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

    Aksu, bazı durumlarda otellerin fiyatının önce yükseltilip sonra ciddi indirim yapılmış gibi gösterilebildiğine dikkat çekti.

    Aksu, otel fiyatlarında yüzde 20'ye varan oranlarda arttış beklediklerini belirterek tatile gideceklere erken rezervasyon fırsatlarından yararlanma çağrısında bulundu.

    Fiyatlara zam gelecek

    Setur Yurtiçi Turlar Müdürü Serhat Günay da, erken rezervasyonlarının bitmesi ile birlikte fiyatlara yüzde 20-25 zam geleceği beklentisi içerisinde olduklarını söyledi.

    Bu yıl erken rezervasyon artışının beklentilerin altında kaldığına işaret eden Günay, şöyle konuştu:

    "Bu yılın seçim yılı olması önemli. Seçime endeksli çalışan çok insan var ve bu süreci atlatmak istiyorlar. O yüzden tarihleri ayarlayamadılar. Bir de geçen yıldan kaynaklanan güvensizlik var. Erken rezervasyon bitmesine rağmen sezon içinde bazı kampanya ve indirimler yapıldı. Tatilciler özellikle internet satışlarda çok ciddi fırsatlar buldular."

    Günay, bu sene havayolları şirketlerinin de erken rezervasyona destek verdiğini şu anda 400 lira olan biletlerin sene başında 180 liralara alınabildiğine dikkat çekti.

    Temmuz yığıldı ağustosta boşluk var
     
    Türkiye'deki otellerde 18 Haziran-30 Temmuz arası büyük bir yığılma yaşandığına işaret Günay, ancak ağustos ayında halen boşluklar olduğunu kaydetti.

    Sezon başında söylendiği gibi bir patlama yaşanmadığını belirten Günay, "İlk başlarda yurtdışından çok şişirme rezervasyonlar geldi. Bu şubat ve mart aylarına çok yaradı, rekor kırdık. Ama aynı şey yaz sezonunun toplamı için geçerli değil" dedi.

    Erken rezervasyonun bitmesi ile otellerin fiyatlarına zam yapacağını hatırlatan Günay, "Şu anda uygun fırsatlar var. Ancak ben 1 Haziran itibariyle fiyatlarda yüzde 20-25 artış bekliyorum" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow