hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    1 kuruş zamla yeniden çalışmaya başladılar

    1 kuruş zamla yeniden çalışmaya başladılar
    expand

    Denizli'nin Babadağ ilçesinde dokumacı ile tüccar arasındaki 2 kuruşluk zam anlaşmazlığı dolayısıyla kapanan 2 bin 500 tezgah, 1 kuruş zamla yeniden çalışmaya başladı.

    Denizli Dokumacılar Odası Başkanı Cemal Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüccarın kendi arasındaki rekabetten dolayı dokumacıyı görmezden geldiğini, dokumacının parça başına 2 kuruş zam talebi kabul görmeyince Babadağ'da yıllardır hiç durmayan dokuma tezgahlarının sustuğunu anlattı.

    Oda olarak dokumacı ile tüccara aracılık yaparak anlaşmazlığı giderdiklerini belirten Tuna, "1 kuruş zam alarak meseleyi şimdilik tatlıya bağladık. Anlaşmaya göre atkı başına 11 kuruştan dokunan pamuklu bez 12 kuruşa, 12 kuruştan dokunan polyester ise 13 kuruşa yükseldi" dedi.

    Tuna, bununla birlikte Babadağ'daki dokumacıların 1 kuruşluk zammı yeterli görmediklerini, bu nedenle tüccarla Ramazan Bayramı sonrası tekrar masaya oturulacağını bildirdi.

    Denizli'de dokumacı ile tüccar arasındaki 2 kuruşluk zam anlaşmazlığı dolayısıyla ilçedeki 2 bin 500 dokuma tezgahı üretimlerini durdurmuştu.

    Babadağ'da dokumacılık, 1965'ten sonra el tezgahlarından yarı otomatiğe, 1985'ten sonra da tam otomatik tezgahlara geçti. İlçede dokunan ham pike, kanaviçe, havlu, çarşaf ve çocuk bezi yurt genelinde talep görüyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow