hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kredi mağdurlarından AK Parti önünde eylem

    Kredi mağdurlarından AK Parti önünde eylem
    expand

    Dövize endeksli konut kredisi mağdurları AK Parti İzmir İl Başkanlığı binası önünde eylem yaptı. Banka Mağdurları Derneği'nce düzenlenen eylemde sorunlarıyla ilgilenen olmadığından yakınan mağdurlar, Başbakan Erdoğan'ın '1 Dolar, 1 TL olacak' sözüne güvenerek kredi çektiklerini söyledi.

    AK Parti İzmir İl Başkanlığı binası önüne çocuklarıyla birlikte gelen 30 kredi mağduru adına Aynur Sessizoğlu açıklama yaptı. Sessizoğlu, barınma hakkını emeğiyle kazanmaya çalışan emekli, memur, öğretmen, mühendis ve işçi olduklarını söyledi. Dövize endeskli konut kredilerindeki 2008 yılı krizinden itibaren katlanan artıştan kaynaklanan toplumsal sorunun çözümü için Başbakanlık Özel Kalemi'ne başvuru yaptıklarını, ilgi görmediklerini belirten Sessizoğlu, son günlerde Japon Yeni ve İsviçre Frangı'ndaki artışın yüzde 135'e ulaştığını bu durumun bir buhranın ötesinde yıkım ve felaket olduğunu söyledi. Sessizoğlu, "Açıkçası bittik. Bin lira ile ödemeye başladığımız konut kredisi şu an 2 bin 238 TL'dir. Hükümet bu sosyal buhrana çözüm bulmalı" dedi.

    Krediyi, Hükümet'e ve ekonomi yönetimine güvenerek çektiklerini dile getiren Sessizoğlu, "Sayın Başbakanım sizin, '1 Dolar, 1 Lira olacak' sözünüz bizim için senet gibiydi. Ancak bugün neyimiz var neyimiz yok ise sattık. Sorumuzu ulaştırmamıza rağmen bugüne kadar kayıtsız kaldınız. Bizler ana parayı ödeyebiliriz. Ancak kur farkından doğan borç miktarının hazine veya bankalar tarafından karşılanmasını talep ediyoruz. Bize döviz verilmedi. Kredimiz TL kredisi. Sadece dövize endekslendi. Bankaların konut kredisinden zararı yoktur" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow