hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balıkçılar av sezonundan umutlu

    Balıkçılar av sezonundan umutlu
    expand

    Yarın başlayacak av sezonu için tüm hazırlıklar yapılırken, geçen yıllarda sezona "buruk" başlayan balıkçı esnafı bu sezondan umutlu.

    Adana Balıkçılar Çarşısında da yeni av sezonu öncesi hazırlık telaşı yaşanırken, balıkçılar son bir kaç yıldır sezonun Ramazan'a denk gelmesi ve deniz ürünlerinin bu ay koku, sindirim sorunu gibi nedenlerle fazla talep görmediği için sıkıntılı günler yaşadıklarını, ancak, bu yıl Ramazan'ın hemen ardından sezonun açılacak olmasının kendilerini hayli umutlandırdığını söylediler.

    Adana Kasaplar, Tavukçular ve Balıkçılar Odası Başkanı Murat Yağmur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, av yasağı nedeniyle 3 ay boyunca balık satışlarının en az düzeyde gerçekleştiğini belirtti.

    Yağmur, sezonun kapalı olması nedeniyle azalan satışların Ramazan'da daha da gerilediğini, esnafın neredeyse hiç satış yapamadan günü kapatmak zorunda kaldığını söyledi.

    Esnafın yeni sezonu umutla beklediğini anlatan Yağmur, şunları kaydetti:

    "Son bir kaç yıldır sezon esnaf için buruk başlıyordu. Sezon Ramazan'a denk geldiği için balık tüketimi çok olmuyordu. Bu nedenle av sezonun açılmasına sevinemiyordu. Geçen yıl satışlar harcanan mazotu karşılamıyordu. Ancak, bu sezonun daha kazançlı geçeceğine inanıyoruz.

    Esnafımız oldukça umutlu. Yüzler şimdiden gülmeye başladı. Sezonun Ramazan'ın hemen ardından açılıyor olması bu yılın daha kazançlı geçeceğinin göstergesi. Et fiyatlarının da yüksek olması dolayısıyla balığa ilginin artacağına inanıyoruz. Fiyatların ise geçen yıllara oranla fazlaca fark göstermeyeceğini tahmin ediyoruz."

    Yağmur, yarın itibarıyla açılacak yeni av sezonuyla da vatandaşların balığa doyacağını, taze balık özleminin son bulacağını söyledi.

    Adana Balıkçılar Çarşısında 20 yıldır esnaflık yapan Cumali Elmas da sezona geçen yıllara oranla daha iyi bir başlangıç yapmayı umduklarını, bu yıl bolluk, bereketin balıkçılar çarşısını daha da hareketlendireceğini anlattı.

    Sezonun açılacağı 1 Eylül'den itibaren havaların istenildiği gibi geçmesi halinde satışların artacağına dikkati çeken Elmas, "Allah nasip ederse bereketli bir sezon bekliyoruz. Özellikle bu yıl av sezonunun balık tüketiminin azaldığı Ramazan'ın ardından açılması bizi daha da umutlandırdı" dedi.

    Elmas, Ramazan'da günde 50 kilo satış yapabilirken, diğer zamanlarda bu miktarın 500 kiloya kadar çıktığını vurguladı.

    Elmas, yeni av sezonun açılmasıyla birlikte hamsinin 3 lira, karides 10-20 lira, kefal 2-10 lira, levrek ve çupra 10-15 lira, barbunun 5-15 liradan satışa sunulmasını beklediklerini belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow