hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte ilk Türk yapımı elektrikli oto

    İşte ilk Türk yapımı elektrikli oto
    expand

    Ankara'da elektrikli araç üreten bir fabrikada yaklaşık 4 yıldır geliştirilen ilk Türk yapımı elektrikli otomobil trafiğe çıkmak için gün sayıyor. Saatte 90 kilometre hızla 110 kilometre yol katedebilen Oscar-Electricity, 220 voltluk bir prizle 5 saatte şarj edilebiliyor.

    Dünyanın yeni nesil araç konsepti başkentte hayat bulmaya başladı: Elektrikli otomobil.

    Yıllarca en verimli kullanım için geliştirildi. Bu prototip, hız ve menzil testlerini başarıyla tamamladı. Sırada çarpışma testleri ve dış aksamın giydirilmesi var.

    Üretici firmanın araştırmalarına göre yoğun trafikte bulunan arçların yüzde 70'inde sadece bir kişi seyahat ediyor. Üstelik bu araçların yüzde 65'inin şehir içi seyahat hızı sadece saatte 70 kilometre.

    Bu nedenle bir sürücü ve bir yolcu kapasiteli olarak tasarlanan Oscar Electricity, 90 kilometrelik azami hızıyla, gözde bir şehir aracı olmaya aday.

    72 voltluk özel aküler, otomobili 110 kilometrelik menzile ulaştırıyor. Akülerin şarj olması, 220 voltluk şehir şebekesiyle 5 saat sürüyor.

    Otomobili geliştiren firma, dünyada eletkrikli otomobil üretme lisansına sahip 17 firmadan biri, Türkiye'de ise tek.

    Mevzuatın oluşturulmasıyla çok sayıda firmanın sektöre adım atması ve yeni nesil elektrikli araç üretiminin hız kazanması bekleniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow