hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yumurta ucuzladı

    Yumurta ucuzladı
    expand

    Ekim ayında market ve alışveriş merkezlerinde 10 liraya kadar çıkan yumurtanın koli fiyatı ucuzladı.

    Türkiye'nin önemli yumurta üretim merkezlerinden Kayseri'de ekim ayında tavan yapan yumurta fiyatları yeniden eski seviyelerine geriledi.

    Market ve alışveriş merkezlerinde kolisi 10 liraya kadar ulaşan fiyatlarla satılan yumurtanın koli fiyatı, 6-6,5 liraya düştü.

    Kayseri Tavukçuluk Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KAYTAŞ) Genel Müdürü Ahmet Behiç Salt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yumurta fiyatlarında ihracatın etkili olduğunu belirterek, iki ay önce yükselen yumurta fiyatının yeniden dengesini bulduğunu bildirdi.

    Salt, "Market ve alışveriş merkezleri yumurtayı yüzde 15-20 kar marjıyla satıyor. Bazı dönemler bu kar marjları değişebiliyor. Bazen toptan fiyatlardaki artış, perakende piyasasına daha fazla yansıyor. Bu nedenle, toptan fiyatlardaki düşüş, perakende fiyatlara daha fazla yansıyabiliyor" dedi.

    Yumurta üretimindeki girdilerde görülen artışlar ve talepteki yoğunluk nedeniyle fiyatların yükseldiğini hatırlatan Salt, ihracattaki bir miktar düşüş ve iç piyasada arz-talep dengesinin sağlanması nedeniyle fiyatların eski seviyesine geldiğini kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow