hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Shell ve Honda gazda işbirliği yaptı

    Shell ve Honda gazda işbirliği yaptı
    expand

    Shell & Turcas Üst Yöneticisi (CEO) Jacek Dziembaj, Türkiye'nin, yatırım konusunda Shell için önemli bir ülke olduğunu bildirdi.

    Dziembaj, Shell ile Honda'nın otogaz pazarında yaptığı işbirliğinin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, müşterileri ve sektörleri için dünyanın değiştiğini ifade ederken, Uluslararası Enerji Ajansı'na göre, 2035 yılına kadar enerji tüketiminin, gelişmiş ülkelerde yüzde 3, gelişmekte olan ülkelerde ise dünya nüfusunun ve gelişmekte olan ülkelerdeki refah seviyesinin artışına bağlı olarak yüzde 64 oranında artacağını kaydetti.

    Bu değişikliklerin, sadece sektörü değil, günlük yaşamdaki seçimleri de etkilediğini belirten Dziembaj, dünyanın enerjiyi daha verimli ve daha ekonomik bir şekilde kullanmaya odaklandığını, bunun Shell'in Gelecek Enerji Stratejisi olan "enerji miktarını artırmak", "daha temiz enerji üretmek" ve "daha akıllı enerji üretmek" şeklindeki 3 temelini de belirlediğini bildirdi.

    Shell olarak araç kullananların daha uzun mesafeler kat etmelerini, daha iyi performans elde etmelerini ve daha düşük karbondioksit salınımı üretmelerini sağlayacak olan yeni enerji tasarruflu teknoloji ve ürünleri tasarlamak amacıyla her yıl 1 milyar doların üzerinde ARGE yatırımı yaptıklarını anlatan Dziembaj, şunları kaydetti:

    "Bizim öngörümüz gelecekte biyoyakıt, hidrojen, doğalgaz, elektrik ile birlikte benzin ve dizelin oluşturacağı alternatif yakıtlar mozaiğinin olacağıdır. Shell bu oluşumların hepsinde var olmaktadır ve aracın yolculuk mesafesini uzatan, tasarruf sağlayan birçok seçenek geliştirmiştir. Örneğin FuelSave ve Helix gibi ürünler... Görüşümüze göre biyoyakıtlar ve doğalgaz önümüzdeki 20 yılda ulaşımdan kaynaklanan karbon emisyonu sorununu azaltacak tek düşük karbonlu alternatiflerdir.

    Türk enerji sektörü de buna paralel olarak değişmektedir. Türkiye, en büyük 2. otogaz pazarıdır ve büyüme potansiyeli vardır. Büyüme potansiyeli ve talepleri karşılamak amacıyla Shell & Turcas, mevcut ürünlerinin yanı sıra otogaz ağını büyütmeye ve yatırım yapmaya devam etmektedir. Honda Türkiye ile olan işbirliğimiz, sektör dinamikleri konusundaki ortak algının, emniyet ve çevre duyarlılığının ve tüketici ihtiyaçlarının farkında olmanın ortak bir meyvesidir. Ayrıca bu, Türkiye'de otogaz alanında büyümeye kararlı olduğumuz konusunda atılmış son adımlardan biridir."

    Honda Türkiye ile birlikte çalışarak müşterilerine bir değer zinciri yarattıklarını, bu zincirin aracın dönüştürülmesinden başlayan ve bakımı ile ikmaline kadar olan sürecin güvenilir, emniyetli ve ekonomik bir şekilde yapılmasını sağlayacağını ifade eden Dziembaj, otogazın hem akıllı bir seçim hem de Türkiye'de volüm olarak en çok tercih edilen 2. yakıt alternatifi olduğunu söyledi.

    1.000 benzin istasyonu

    Jacek Dziembaj, Türkiye'nin, yatırım konusunda Shell için önemli bir ülke olduğunu vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    "Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana Türkiye'de faaliyet göstermekte olan bir şirket olarak Shell, sektöre pek çok ilkle birlikte yenilikler getirmiştir. 2006 yılında kurulan Shell & Turcas, istikrarlı bir büyüme tablosu çizmiş ve Türkiye'nin en büyük özel şirketlerinden biri haline gelmiştir. Shell & Turcas, 1.000 benzin istasyonuyla Türkiye'deki en büyük üç dağıtımcı ağından birine sahip olup, farklılaştırılmış yakıt ve madeni yağ alanında pazar lideri konumundadır.

    Derince tesisimiz 44 ülkeye yağ ve gres ihraç etmektedir. Türkiye'yi bir üs olarak düşünmenin ötesinde bir ihracat hub'u (ana liman) olarak görüyoruz. Türkiye'de 11 terminali işletiyoruz. Türkiye'de türünün ilk örneği olarak sunulan sadakat programı Shell Club Smart Card, 1,5 milyonun üzerinde Shell müşterisine pek çok değer ve ayrıcalık sağlamaktadır. Sektördeki bir diğer ilk olan Taşıt Tanıma Sistemimiz, 350 bin araca ulaşmıştır."

    Honda Türkiye ile stratejik işbirliklerinin, "zor zamanda" yapılan bir yatırım olduğunu, ortaklığın tüketicilere fayda sağlamanın da ötesinde, otogaz sektörü ve pazarını büyütecek bir yapı taşı olacağına inandığını ifade eden Dziembaj, Shell olarak temiz ve akıllı enerji konularına büyük önem verdiklerini söyledi.

    Shell Gaz Genel Müdürü Semih Genç de "güçlü" iki markanın yarattığı sinerjinin, hızla büyüyen otogaz pazarında örnek bir model oluşturacağına inandığını ifade ederek, otogazın, önümüzdeki dönemde en önemli yakıt seçeneklerinden biri olacağını, otogaz pazarının her yıl ortalama yüzde 7 oranında büyüdüğünü bildirdi.

    Genç, "Bugün yollarımızda 2,8 milyona yakın otogazlı araç var. Binek araçların yüzde 38'inde otogaz tercih ediliyor, kısacası her 3 araçtan birinde otogaz kullanıyor. Otogaz, ülkemizde otomotiv yakıtlarının ayrılmaz ve önemli bir parçası haline gelmiş durumda ve bugün otogaz bulunan istasyon sayısı 9.200'e ulaştı. Türkiye'de istasyonların yüzde 70'inde otogaz var ve talep arttıkça istasyon sayısı da çoğalıyor. Güney Kore'den sonra dünya otogaz tüketiminde ikinci sırada yer alıyoruz" dedi.

    Otogazlı araçlarla ilgili bazı tüketicilerin aklında güvenlikle ilgili soru işaretleri bulunduğunu ifade eden Genç, otogazın, birçok açıdan avantajlı ve tercih edilen bir yakıt olduğunu, benzinli motorlara oranla daha ekonomik, diğer yakıtlara oranla yüzde 20 daha az emisyon oluşturduğu için çevreci, yeni gelişmeler sayesinde her türlü araca, performansı olumsuz etkilemeden monte edilebildiği için güvenli bir seçeneği teşkil ettiğini söyledi.

    "İstasyon sayımızı 650'ye ulaştırmayı hedefliyoruz"

    Semih Genç, Shell Autogas'ın geçen yıl yüzde 10 büyüme oranı yakaladığını belirterek, bu yılın sonunda Autogas hizmeti veren istasyon sayılarını 650'ye ulaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.

    Honda Türkiye Genel Müdürü Hideto Yamasaki ise Shell ile yaptıkları işbirliği ile LPG alımlarında müşterilerinin ayrıcalığa sahip olacağını ifade ederek, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın her yerinde çok önemli yeri olan iki markanın işbirliğinin daha temiz bir çevre için katkı sağlayacağını vurguladı.

    Verilen bilgiye göre, yeni model araçlarında "cazip" bir otogaz dönüşüm seçeneği sunan Honda Türkiye, otogazlı araçları tercih eden müşterilerine Shell AutoGas'ı tavsiye ediyor. İşbirliği kapsamında LPG'li Honda Civic satın alan yeni müşterilere, "Shell Hoşgeldiniz Paketi" sunulacak.

    Bu arada, Grand Hyatt İstanbul'daki toplantı, otel güvenlik yetkilisinin otel güvenliği ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından başladı. Shell'in şirket içi ve dışında yaptığı tüm toplantılarının, bina güvenliği ile ilgili bilgilerin verilmesiyle başladığı öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow