hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kanser hastaları ameliyat olamıyor

    Kanser hastaları ameliyat olamıyor
    expand

    Hekimlerin şikayetçi olduğu "Tam Gün Yasası" nedeniyle çok sayıda hekim görevlerinden istifa etmeye başladı. Bu durum ameliyat sırası bekleyen hastalara da yansıyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde istifalar nedeniyle iki aydır ameliyat olmayı bekleyen 34 kanser hastası bulunuyor.

    Çok sayıda doktorun 26 Ağustos'ta yürürlüğe giren "Tam Gün Yasası" nedeniyle devletteki görevlerinden istifa etmesi, kamu ve üniversite hastanelerini sıkıntıya soktu. Özellikle üniversite hastanelerindeki polikliniklerde aksaklıklar yaşanıyor. Hekimler acil müdahale gereken hastalara bir şey yapamadıklarını belirtiyor.

    Cerrahpaşa'da onkoloji kliniğindeki 24 profesörden 20'si görevini bırakınca ameliyat listesindeki 34 kanser hastası ortada kaldı. Prof. Dr. Rıza Mazdalı, "Hastalara müdahale edemiyoruz. Müdahale edemediğimiz gibi hastaları göndermek zorunda kalıyoruz" dedi.

    Öte yandan tıp öğrencileri de yasaya tepkili. Pek çok asistan, "eğitim alamayacağız" diye endişelerini dile getiriyor. Akademisyenlerin bir kısmı da öğrenciler ile aynı kanıda. Prof. Dr. Tülay Erkan, öğrencilere hasta üzerinde uygulamalı eğitim verilemeyeceği için gelecekte yetişen doktorların kaliteli bir eğitimden yoksun kalacağını belirtiyor.

    Hastalar da diğer üniversite hastanelerinde olduğu gibi doktor bulamamaktan yakınıyorlar. Eşinin 4 yıldır kanser hastası olduğunu belirten bir hasta yakını, "Rutin gördüğümüz bir tedavi vardı. Profesörler tek tek bizimle ilgileniyordu ancak bırakın profesörü, doktor bulamıyoruz" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow