hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arınç'ı protesto eden öğrenciler serbest

    Arınçı protesto eden öğrenciler serbest
    expand

    Uludağ Üniversitesi'nin yeni eğitim yılının başlangıç törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı, kampüs ve toplantı salonunda protesto ettikleri için gözaltına alınan 16 öğrenci, ifadeleri alındıktan sonra savcılık talimatıyla polis merkezinden serbest bırakıldı.

    Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde bulunan Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde dün başlayan yeni akedemik yıl törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç öğrencilerin protestosuna uğramıştı.

    Arınç ve diğer protokol üyelerinin salona girişi sırasında bina önünde toplanan ve Öğrenci Kolektifi üyesi oldukları bildirilen 13 öğrenci "AKP, üniversiteyi, ülkeyi, sokağı özgür bırak" pankartı açmıştı. "Padişahın veziri üniversiteden defolsun" ve "Parasız eğitim istiyoruz" sloganları atan öğrencileri polis gözaltına almıştı. Daha sonra törenin yapıldığı salonda da devam eden protestoda, Arınç'ın konuşması başlarken üç öğrenci slogan atmak istemiş ve polis tarafından salondan çıkartılarak gözaltına alınmıştı.

    Sorgulanmak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğüne götürülen ve haklarında, "Görevli memura mukavemet" suçundan işlem yapılan 16 öğrenci, savcının talimatıyla Emniyet Müdürlüğünden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow