hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Disko"da komalık edilen asker öldü

    Diskoda komalık edilen asker öldü
    expand

    KKTC'de terhisine 5 gün kala "disko" denilen disiplin koğuşunda kötü muamele gördüğü için komaya giren ve 2,5 aydır Ankara GATA'da tedavi gören er Uğur Kantar hayatını kaybetti.

    Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) 24 Temmuz'dan bu yana tedavisi süren Uğur Kantar (21), vefat etti. Uğur Kantar'ın cenazesinin, babası Aydın Kantar ve yakınları tarafından alınarak yarın İstanbul'da toprağa verilmesinin planlandığı öğrenildi.

    KKTC'de askerliğini yaparken, askeri disiplin koğuşunda kötü muamele gördüğü iddia edilen ve kaldırıldığı Ankara GATA'da tedavi altına alınan er Uğur Kantar'ın babası Aydın Kantar, 28 Eylül'de konuya ilişkin TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün ile görüşmüştü.

    Aydın Kantar, oğlunun başına gelenleri, "Başını duvarlara vurmuşlar, üç gün aç susuz bırakmışlar, sandalyeye kelepçeyle bağlayarak saatlerce güneşte bekleterek dövmüşler" diye anlatmıştı.

    Kıbrıs Gazi Magosa'daki 28. Tümen, 61. Alay 3. Tabur 9. Bölük'te askerliğini yapan İstanbullu er Uğur Kantar'ın, içtimaya geç kaldığı gerekçesiyle önce "disko"ya atılarak ardından da komalık oluncaya kadar dövüldüğü ortaya çıkmıştı.

    25 Temmuz'da komalık bir şekilde Ankara GATA'ya kaldırılan Kantar, yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow