hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu çeşmeden su değil, süt akıyor!

    Bu çeşmeden su değil, süt akıyor
    expand

    Balıkesir Valiliği; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Balıkesir İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi işbirliğiyle süt tüketimini artırmak için "Süt Çeşmesi Projesi"ni hayata geçirdi.

    Mermerden özel olarak yaptırılan, tekerlekli çeşmenin açılış kurdelesini Vali Yılmaz Arslan kesti. Musluklardan sıcak olarak akan ilk sütü bardağına doldurarak içen Arslan, 7'den 70'e herkesi süt içmeye davet etti.

    Balıkesir'in süt üretiminde Türkiye'de birinci sırada yer aldığına dikkati çeken Arslan, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz süt tüketiminin artırılması amacıyla süt ikram çeşmesi yaptırdı. Daha önce halkın beğenisini toplayan 'Bir Yudum Süt Projesi'nden sonra yenisini de hayata geçirerek Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek vatandaşın dikkatini çekmeyi başardık" diye konuştu.

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Balıkesir İl Müdürü Engin Sancı da ilköğretim okullarında öğrencilere her gün süt dağıttıklarını hatırlatarak, "İlimizde okul öncesi çocuklar başta olmak üzere, her yaş grubundan insanlara sütü sevdirmek, üretimini olduğu kadar tüketimini de teşvik etmeyi amaçlıyoruz" dedi.

    Balıkesir'in çeşitli mahallelerine haftada bir gün süreyle konulacak olan "Süt Çeşmesi"nin finansmanının ise İl Özel İdaresince karşılanacağı bildirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow