hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kozinoğlu'nun o mektubunda ne vardı!

    Kozinoğlunun o mektubunda ne vardı
    expand

    Silivri Cezaevinde geçtiğimiz ay ölen eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun el yazısıyla kaleme aldığı savunmasını CNN TÜRK ele geçirdi. Kozinoğlu, savunmasında davada adı geçenlerin hiçbirini tanımadığını ve Gülen okulları ile de hiçbir husumetinin olmadığını yazmış.

    Kaşif Kozinoğlu'nun ölümü üzerindeki sır perdesi hala kalkmadı. Kaç ambulansla hangi hastaneye götürüldüğü tartışılırken, önceki gün avukatı aracılığıyla mahkemeye sunduğu savunma da açıklığa kavuştu.

    Sayfalarının kaybolduğu iddia edilen savunmasında Kozinoğlu, bir komploya kurban edildiğini kaleme aldı.

    "Odatv'de elde edilen ikinci dokuman imzasız iki cümleden ibaret bir word belgesidir. Ağustos 2010 tarihinde üretilmiştir. Ben bu tarihte dörtlü kararname ile Asya Bölge Koordinatörlüğü göreviyle Afganistan'da daimi resmi görevde bulunmaktaydım."

    Kozinoğlu bu dokumanda yer verilen ve Odatv'de yayınlandığı iddia edilen Gülen okullarının Rusya ve Özbekistan'da kapatıldığı haberine de savunmasında yer verdi ve "Bu kurumlarla hiç husumetim olmadı" dedi.

    "Söz konusu ifadenin benimle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Zira ben Özbekistan'a ilk kez 1998 yılında gittiğimde Okullar zaten kapatılmış, yenilerinin açılması da yasaklanmıştı. Ben bu okullarla ilk kez Afganistan'da tanıştım. Ben bu okullara elektrik ve su sağladım. Hizmetlerimi, 2008 yılı Cumhuriyet resepsiyonunda Dışişleri Bakanı Ali Babacan devlet kademesine aktarmıştır"

    Kozinoğlu'nun el yazısı ile kaleme aldıgı ifadesindeki en önemli bölümler Mehmet Eymür ile ilgili.. Eymür'ün kendisini mesnetsiz iddialarla karaladığını yazan Kozinoğlu, kendisine isnad edilen olayların pek çoğunun gerçekleştiği tarihte Türkiye'de bulunmadığını yazdı.  

    "37 Yıllık memuriyet hayatımda aldığım görevlerin icrası esnasında görevimin gizliliğinin bilincinde hareket ettim. Gazi oldum, işitme duyumu kaybettim. Tabiri caizse kurşunlara hedef oldum. Yani ben Devlet sevgisi ile çok sınandım. Ama bana bu davada komplo kurmaya çalışanlar onlar henüz sınanmadılar."

    Meslek hayatı boyunca Türkiye'de üst üste geçirdiği toplam sürenin 5 yılı geçmediğine dikkat çeken Kozinoğlu, "Eymür'ün ağzından verilen bilgilerin tamamı uydurmadır" dedi. 1970'li yıllarda Özel Harp Dairesi'nde bulunmasının mümkün olmadığını, o yıllarda lisede olduğunu söyleyen Kozinoğlu, iddianamede belirtildiği gibi Tokyo'ya hiç gitmediğini belirtti.

    Kozinoğlu'nun cezaevinde yazdığı savunmasındaki en çarpıcı cümle ise şöyle: "Ben MİT'ten tasfiye edilmedim. Halen görevdeyim."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow