hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ölüme giden yolda son bakış

    Ölüme giden yolda son bakış
    expand

    Nijeryalı Festus Okey'in hastanedeki görüntüleri ortaya çıktı. Okey sedyedeyken, ona son kez bakan kişi sanık polis Yıldız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dava dosyasındaki bu görüntüde sedyede yatan kişi polis merkezinde vurulan Festus Okey. Sanık polis Cengiz Yıldız da son kez Okey e bakıyor.

    Nijeryalı Festus Okey’in 20 Ağustos 2007 günü Beyoğlu Polis Merkezi’nde polis kurşunuyla yaralandıktan sonra götürüldüğü Taksim İlkyardım Hastanesi’ndeki görüntüleri de ortaya çıktı.

    Görüntülerde yaralı halde sedyede bulunan Okey’in hemen başında, davanın dört yıl hapis cezasına mahkum edilen sanığı polis Cengiz Yıldız görünüyor. Bu arada Okey’in vurulduğu ‘Avukat Odası’na ait görüntüler de ortaya çıktı.

    Okey, olay günü saat 17.47’de Beyoğlu Polis Merkezi’ne girip, 19 dakika sonra yaralı halde emniyetten çıkarılmıştı. Radikal dün bu anların görüntülerini yayımlamıştı.

    Ortaya çıkan yeni görüntülerde Okey’in hastaneye getirilişi yer alıyor. Resimde Okey’in Taksim İlkyardım Hastanesi’nde bir sedye üzerinde olduğu, polis Cengiz Yıldız’ın da kolları sedyeye dayalı bir vaziyette Okey’e baktığı görülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dosyadaki diğer fotoğraflar da Okey’in vurulduğu Avukat Görüşme Odası’na ait görüntülerden oluşuyor. Resimlerde; Okey’in, üzerinin aranması amacıyla, içinde basit bir masa ve iki sandalyenin bulunduğu odaya konulduğu anlaşılıyor.

    Okey’in vurulduğu mermi ve kovan da görüntülerde yer alıyor. Sanık polis Yıldız, ifadesinde, üst araması sırasında boğuşma çıktığını ve silahın patladığını öne sürmüştü. Mevzuata göre polisin bu odaya silahsız girmesi gerektiği ve odada kamera bulunmadığı anlaşılmıştı. Okey’in atış mesafesini belirleyecek olan gömleği de kaybedilmişti.

    "Hayatımı değiştiren 17 dakika"

    Festus Okey’in öldürülmesiyle ilgili davada dört yıl sonra geçen 13 Aralık’ta karar çıkmıştı. Davanın tek sanığı polis Cengiz Yıldız, yargılama sonucunda ‘ölüme sebebiyet vermek’ suçundan suçlu bulunmuş ve dört yıl iki ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

    Sanık Polis Cengiz Yıldız, kararın çıktığı son duruşmada olay anını anlatırken, Festus Okey’i hemen hastaneye götürdüğünü ancak 17 dakikalık olay içerisinde kurtarılmasının mümkün olmadığını söylemişti.

    Bu 17 dakika içinde tüm hayatının değiştiğini anlatan Cengiz Yıldız “Görevimi yaptığım için şu an mahkeme huzurundayım, görevimi tam ve eksiksiz olarak yapmamış olsaydım şu anda burada olmayacaktım. Kurumumun bazı eksiklikleri nedeniyle bu acı olayı yaşamak durumunda kaldım ve hayatım boyunca da bunun vicdan azabını çekeceğim” diye konuşmuştu. Kararın ardından savcı Mehmet Nuri Gür, sanık polise daha fazla ceza verilmesi gerektiğini belirterek, kararın bozulması için Yargıtay’a başvuruda bulunmuştu.

    Radikal  / İsmail Saymaz 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow