hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sanat ve müziğin buluşması

    Sanat ve müziğin buluşması
    expand

    Amerikalı ünlü indie rock grubu Interpol, 1 Haziran Çarşamba günü İstanbul’a geliyor.Bunun yanında 3 gün sürecek olan ”Istancool’2011” festivali ise bugün kapılarını açıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Sanat, tasarım, moda, edebiyat, film, müzik ve fikir alanında etkili bir organizasyon olmayı hedefleyen ve tamamıyla halka açık, ücretsiz bir festival olan ”Istancool’2011”, kapılarını 27 Mayıs’ta açacak.

    Bu yıl 2′ncisi düzenlenecek festivalin uluslararası katılımcıları arasında Oscarlı oyuncu Tilda Swinton, ”Brazil”, ”12 Monkeys” ve ”Fear and Loathing in Las Vegas” gibi filmlerin yönetmeni Terry Gilliam, R.E.M grubunun solisti Michael Stipe, ”Spider-Man 1-2-3”, ”Eternal Sunshine of the Spotless Mind” ve Cannes Film Festivali’nde ”Melencholia” filmdeki rolü ile ”En iyi kadın oyuncu” seçilen Kirsten Dunst, İngiliz yönetmen, fotoğrafçı ve kavramsal sanatçı Sam Taylor-Wood, ünlü Fransız moda markası Givenchy’nin kreatif direktörü Riccardo Tisci, moda tasarımcısı Haider Ackermann ve müzisyen Courtney Love gibi isimler bulunuyor.

    Vakko Moda Merkezinde 27 Mayıs Cuma günü düzenlenecek programla açılışı yapılacak olan ”Istancool”, 29 Mayıs’ta sona erecek. Etkinlikler, Pera Müzesi ve Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     
    İstanbul'da rock rüzgarı esecek

    Geçtiğimiz sene dördüncü albümlerini yayınlayan ve Türkiye’de büyük bir hayran kitlesine sahip New York’lu topluluk Interpol , sağlam sahne performansları ve klasikleşmiş parçalarıyla bu tek konserde rock müzik severlerle buluşacak. Pozitif tarafından düzenlenen Interpol konseri Küçükçiftlik Park, Maçka’da gerçekleşecek.

    2010 senesinde U2 360 turnesinde de yer alan Interpol, New York indie rock sahnesinin en önde gelen isimlerinden.
    Grubun solisti Paul Banks, sıra dışı bariton sesiyle müzik çevrelerince sık sık  Ian Curtis ile kıyaslanıyor.

    Konserin özel konuğu ise Türkiye’nin en başarılı rock gruplarından Mor ve Ötesi. Interpol konser biletleri Biletix üzerinden satışta!
    Saat 18:00’de başlayacak konserin bilet fiyatları ise normal: 55,50 TL. sahne önü: 130,75 TL.


    İşte haftasonunun en dikkat çeken etkinlikleri ve detayları

    Büyük Ev Ablukada
    Henüz hiç bir albüm çıkarmamalarına rağmen internetten yayınladıkları şarkıları, post modern şarkı sözleri, kendilerine özgü jargonları ve samimi canlı performanslarıyla hayran kitlesi günden güne artan Büyük Ev Ablukada, 6 kişilik kadrosuyla 27 Mayıs Cuma gecesi Otto Santral’de sahne alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sürprizlerle dolu olacak gece saat 23:00’de başlıyor. Bilet fiyatı ise 23 TL.


    Sattas

    "Reggae"nin özünden uzaklaşmadan caz, ska, dub ve rock formlarını bir potada eritebilmeyi başaran, müzikal kalitesi ile ismini Türkiye'nin ötesine duyurmuş bir topluluk olan Sattas, ara verdiği konserlerine 27 Mayıs Cuma gecesi kaldığı yerden devam ediyor.

    Hayal Bistro’da sahne alacak grup, çağdaş soundları, yaratıcı yorumları, yüksek tempoları ve izleyici ile kurdukları müthiş etkileşim ile ününü hak ettiğini sahnede kanıtlıyor.
    Reggea severler bu konseri kaçırmamalı. Saatler gece yarısını gösterdiğinde başlayacak eğlencenin bilet fiyatı ise 23,50 TL.

    Elif Çağlar
    Genç yaşına rağmen Türk caz müziğinin en beğenilen isimleri arasında gösterilen Elif Çağlar, 27 Mayıs Cuma günü bir kez daha Ghetto’da sahnede olacak.

    Tüm söz ve müzikleri Elif Çağlar’ın kendisine ait olan ilk solo albümü M-U-S-I-C ile Soul’dan bossa’ya, folk’tan, pop’a, rock’tan reggae’ye, drum’n'bass’tan swing’e geçişler yapan, yeni, kıpır kıpır ve eğlenceli şarkılardan oluşuyor.
    Saat 22:30’da başlayacak konserin bilet fiyatları ise tam: 23 TL. öğrenci: 18 TL.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Yeni Türkü

    30. sanat yılını geride bırakan Yeni Türkü, 27 Mayıs Cuma akşamı Jolly Joker Balans sahnesinde olacak ve “30 Yılın Türküsü” diyerek  birbirinden eşsiz şarkılarını sevenleriyle beraber söyleyecek.
    Saat 22:00’de başlayacak konserin bilet fiyatı ise 34 TL. VIP: 67 TL.

    William Richart

    Afro Cuban müziğin önemli yorumcularından William Richart, 27 Mayıs Cuma akşamı Romeo Juliet İstanbul sahnesinde olacak.
    Saat 22:00’de başlayacak konserin bilet fiyatı ise 23 TL.


    Freshtival

    Türkiye’nin en “taze” müzik festivali Freshtival, 28 Mayıs Cumartesi günü Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşiyor.

    Festivalde, dans ve house müziğin ilk dönem öncülerinden kabul edilen, efsanevi İngiliz elektronika ikilisi Leftfield’ın yanısıra, soul müziği günümüze taşıyan enerjik melodileriyle Noisettes, hareketli sahne performansları ve etnik müziği elektronikayla birleştiren tarzlarıyla dikkat çeken İspanyol grup Crystal Fighters ve ilk albümü “Meczup” ile çok kısa sürede on binlere varan bir hayran kitlesi oluşturmayı başaran Can Bonomo sahne alacak.
    Saat 14:00’de başlayacak konserin bilet fiyatı ise 33,50 TL.


    Die!Die!Die!

    2003 yılının sonlarına doğru Andrew Wilson (Gitar/ Vokal) ve Michael Prain (Davul) tarafından Yeni Zelanda'da kurulan Die!Die!Die!, Dünya turnesi kapsamında 28 Mayıs Cumartesi günü, sezonun kapanış partisinde İndigo sahnesinde olacaklar. Gecenin açılışı ise Hemi Behmoaras'tan gelecek.
    Saat 23:00’de başlayacak gecenin bilet fiyatı ise 18 TL.


    Zuhal Olcay

    Türkiye’nin en başarılı kadın yorumcularından Zuhal Olcay, 28 Mayıs Cumartesi akşamı Romeo Juliet İstanbul’da sahne alacak.
    Unutulmaz şarkılarını sanatçının büyülü sesinden dinlemek için saat 22:00’de yerinizi alın. Konserin bilet fiyatları ise tam: 45 TL. öğrenci: 35 TL.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Kurt Vile & The Violators

    Gitaristliği ve yazdığı şarkı sözleriyle kendisine geniş bir hayran kitlesi edinen müzisyen Kurt Vile ile grubu The Violators 29 Mayıs Pazar günü Ghetto sahnesinde.

    Childish Prodigy ve Smoke Ring For My Halo albümleriyle tüm dikkatleri üzerine çeken Kurt Vile, şimdiden bu senenin en çok konuşulan müzisyenleri arasında yerini aldı.
    Saat 22:00’de başlayacak konserin bilet fiyatı ise 23 TL.


    David Helfgott

    Dünyanın en önemli piyanistlerinden biri kabul edilen ve hayatı Oscar ödüllü “Shine” filmi ile beyaz perdeye aktarılan şizofreni hastası David Helfgott, 5 şehirde 7 ayrı konser vermek üzere Türkiye'ye geliyor.

    29 Mayıs Pazar günü başlayacak olan turne kapsamında Adana, Ankara, Antalya, İstanbul ve İzmir illerinde 7 ayrı konser vermesi planlanan Helfgott, ilk konserini Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium’da gerçekleştirecek. Saat 21:00’de başlayacak konserin bilet fiyatları ise kategorilerine göre 300 TL. ve 75 TL. arasında değişiyor.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow