hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Juan Mayorga İstanbul ve Ankara'da...

    Juan Mayorga İstanbul ve Ankarada...
    expand

    İspanya'nın ünlü oyun yazarı Juan Mayorga "Ve Diğer Şeyler Topluluğu" tarafından düzenlenen, Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi kapsamında, 4-5 Haziran 2011 tarihlerinde İstanbul ve Ankara’ya geliyor.

    İstanbul Cervantes Enstitüsü ve Ankara İspanyol Büyükelçiliği’nin destekleriyle gerçekleşen Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi kapsamında İstanbul ve Ankara’ya gelecek olan Juan Mayorga’nın Fareli Köyün Kavalcısı masalından esinlenerek yazdığı Hamelin adlı oyunu izleyiciyle buluşacak.

    Eser burjuva bir adamın, yoksul bir ailenin güvenini kazandıktan sonra çocuklarına gerçekleştirdiği cinsel tacizi konu alıyor.

    2006 yılında İspanya'nın en iyi oyunu ödülünü kazanan Hamelin, Mark Levitas tarafından okuma tiyatrosu olarak yönetiliyor.

    Oyun okumasında Metin Belgin, Mehmet Ali Nuroğlu, Serhat Kılıç, Funda Şirinkal, Funda Eryiğit gibi sinema ve televizyondan tanınan oyunculara Somer Karvan, Ayşe Burcu Eren, Onur Demircan, Nazlı Bulum, Ulaş Akşit, Mert Özekici gibi oyuncular eşlik ediyor.
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2006, 2008 ve 2009 yıllarında İspanya'nın en iyi yazarı seçilen Juan Mayorga’nın oyunları yirmiden fazla dile çevrildi ve dünyanın çeşitli ülkelerinde sahnelendi.



    Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi Nedir?

    2001 yılında, oyun yazarı, yönetmen ve oyuncu Yeşim Özsoy Gülan’ın kurduğu çağdaş tiyatro topluluğu “Ve Diğer Şeyler Topluluğu” tarafından yürütülen Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi 2006'dan beri çağdaş oyun yazımı ve çağdaş oyun yazarlığı konusuna dikkat çekiyor.

    Bu yıl beşinci yılını tamamlayan Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi kapsamında bugüne dek çağdaş tiyatronun farklı alanlarından isimlerle söyleşiler ve yeni yazarların oyun okumaları gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Etkinlik Bilgileri

    İstanbul: “Oyun Okuması ve Söyleşi” 4 Haziran 2011, saat 18:00'de Pera Müzesi'nde...
    Meşrutiyet Caddesi No: 65,  34443 Tepebaşı, Beyoğlu
    Ücretsizdir.

    Ankara:

    "Oyun Okuması ve Söyleşi" 5 Haziran 2011, saat 18:00
    Ücretsiz

    Detaylı Bilgi için:

    Tel: (0 212) 243 99 91

    GSM: 0554 506 73 22

    Web: http://www.vedigerseyler.com

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow