hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pera'da "Osman Hamdi Bey" zamanı

    Perada Osman Hamdi Bey zamanı
    expand

    Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, bu ay ve ekim ayında 2 ayrı sergide, çağdaş Türk müzeciliğinin kurucusu, ressam ve arkeolog Osman Hamdi Bey'in eserlerine yer verecek.

    Müzeden yapılan açıklamaya göre, "Yeni Oryantalist Resim Sergisi"ni bu ay içinde sanatseverlerle buluşturacak Pera Müzesi, bir taraftan da 15 Ekim 2011'de açacağı "Osman Hamdi Bey ve Amerikalılar: Arkeoloji, Diplomasi, Sanat" sergisine hazırlanıyor.

    Dünyanın en köklü sanat dergilerinden ARTnews'ın, 2011 yılında dünyanın en önemli 200 koleksiyoneri arasında gösterdiği Suna ve İnan Kıraç'ın, 2003 yılında kızları İpek Kıraç'la kurdukları Suna ve İnan Kıraç Vakfına bağışladıkları "Kaplumbağa Terbiyecisi"nin de bulunduğu oryantalist resim koleksiyonundan derlenen yeni oryantalist resim sergisinde, Carl Frederik von Breda, Jean-Baptiste Vanmour, Luigi Mayer, Clara Berthold Mayer gibi önemli ressamların ilk kez sergilenecek eserleri de yer alacak.

    Elçiler ve ressamlar konulu yeni oryantalist resim sergisinin gerçekleştirileceği Pera Müzesi Sevgi ve Erdoğan Gönül Galerisi'nin bir bölümü ise Osman Hamdi Bey'e ve sanatçının Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyonundaki eserlerine ayrılacak.

    Pera Müzesi'nin Osman Hamdi Bey'i selamlayan bir diğer etkinliği, 15 Ekim'de açılacak "Osman Hamdi Bey ve Amerikalılar: Arkeoloji, Diplomasi, Sanat" sergisi olacak.

    Osman Hamdi Bey'i, ressamlığının yanı sıra müzeci ve arkeolog kimlikleriyle ele alan sergi, Amerikalı arkeologların Osmanlı topraklarındaki Assos ve Nippur'daki ilk kazılarına ve 2 ülkenin 19. yüzyıldaki diplomatik ilişkilerine ışık tutacak.

    Sergide, Osman Hamdi Bey'in az bilinen resimlerinin dışında Almanya'dan ve Pennsylvania Üniversitesi Müzesi'nden gelen Türkiye'deki sanatseverlerle ilk kez buluşacak resimleri de yer alacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow