hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Füruzan ile 40 yıl...

    Füruzan ile 40 yıl...
    expand

    Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından yayımlanan kitap-lık dergisinin eylül sayısının dosya konusu Parasız Yatılı ve Füruzan öykücülüğü. Türk edebiyatının adından en çok söz ettiren, Füruzan'ın ilk öykü kitabı Parasız Yatılı yayımlanışının 40. yılında gündeme geliyor.

    Kitabın Fransızca çevirmeni Patrice Rötig'in kapsamlı bir röportajıyla açılan dosya Haydar Ergülen'in her bir öykü için yazdığı birer şiirle, Adnan Binyazar, Faruk Duman, Hülya Soyşekerci, Selim İleri, Yalçın Tosun, Murat Özyaşar, Şenay Eroğlu Aksoy ve yine bir başka Fransızca çevirmeni Elif Deniz'in yazılarıyla tamamlanıyor.

    Yazılara, Semih Poroy'un bu sayı için çizdiği desenler eşlik ediyor.

    Turgut Uyar'ın 1952 tarihli bir şiirinin (El Ediniz Uzaklardan Ferdane Hanım) gün ışığına çıktığı, Taylan Altuğ'un Hulki Aktunç'un ardından yazdığı uğurlama yazısının da yer aldığı kitap-lık'ın yeni sayısında Emin Özdemir, Uğur Kökden, Ali Asker Barut, Ali Özgür Özkarcı, Tuncer Erdem ve Utku Özmakas yazıları, İsmail Pelit ve Juan Carlos Onetti öyküleri, Mustafa Ziyalan, Ömer P. Yılmaz, Aslı Serin, Serhat Uyurkulak, Senem Gökel ve Michelangelo şiirleri yer alıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow