hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kitap mevsimi yaklaşıyor, YKY hazır!..

    Kitap mevsimi yaklaşıyor, YKY hazır..
    expand

    Yapı Kredi Yayınları, 12 Kasım - 20 Kasım 2011 tarihleri arasında düzenlenecek 30. İstanbul Kitap Fuarı'na yepyeni kitapları ve imza günleriyle katılıyor.

    Fuarda Füruzan, Mine Söğüt, Nergis Yazgan, Yalçın Tosun, Sara Şahinkanat, Feridun Oral, Ayşe İnal, Bilgin Adalı, Filiz Özdem ve Roger Norman Yapı Kredi Yayınları standında okurlarıyla buluşup kitaplarını imzalayacak.

    İmza günleri

    * Mine Söğüt - 12 Kasım Cumartesi, Saat: 14.30 - 16.30

    * Yalçın Tosun - 12 Kasım Cumartesi, Saat: 16.30 - 18.00

    * Füruzan - 13 Kasım Pazar, Saat: 15:00 - 17.00

    * Nergis Yazgan - 13 Kasım Pazar, Saat: 13: 00 - 15.00

    * Sara Şahinkanat - Feridun Oral - 15 Kasım Salı, Saat: 10.30 - 13.00

    * Bilgin Adalı  - 16 Kasım Çarşamba, Saat: 10.30 - 13.00

    * Filiz Özdem -  Bilgin Adalı  - 17 Kasım Perşembe, Saat: 10.30 - 13.00

    * Sara Şahinkanat  - Ayşe İnal - 18 Kasım Cuma, Saat: 10.30 - 13.00

    * Roger Norman - Bilgin Adalı -  19 Kasım Cumartesi, Saat: 13.00 - 15.00

    * Füruzan - 19 Kasım Cumartesi, Saat: 15:00 - 17.00

    YKY'nin fuar kitapları...


    * Deli Kadın Hikayeleri / Mine Söğüt


    Aklın kıyısında gezinen, kadınlıklarını bir lanet gibi sırtlarında taşıyan, hepsi "kaybetmeye" yazgılı, içe işleyen yalnızlıklarıyla kalp burkan hayatlar, varoluş kâbusları… Kalemini zehire,  kana, cinnete, ölüme ve hayata aynı lezzetle batıran Mine Söğüt'ten unutulmayacak yirmi bir delilik hikâyesi.

    * Peruk Gibi Hüzünlü / Yalçın Tosun

    Dostluk, arkadaşlık, sevgi, tutku, bağlılık ve keder... Bu duygular arasında mekik dokuyan, gönül kırıklıklarını ustalıklı bir sevecenlikle onarmaya çalışan bir kitap, Peruk Gibi Hüzünlü.

    * Parasız Yatılı / Füruzan:

    25 yıldır okunan bir öyküler kitabı "Parasız Yatılı". Füruzan'ın çağdaş bir klasiği... "Füruzan, sıcak, acılı, yer yer insanın içine işleyen anlatımıyla, toplumumuzdan çok iyi tanıdığı kesitler veriyor bize."

    * Avcı Babam ve Ben / Nergis Yazgan:


    Ava ve avcılığa âşık bir baba ile sivil toplum kuruluşlarında pek çok görev üstlenen doğa korumacı kızının öyküsü… Nergis Yazgan, babası Şadi Yazgan'ın 104 yıllık renkli hayatını anlatırken, 19. yüzyıl sonlarından 2000'li yıllara taşıyor bizi.

    * Sara Şahinkanat - Feridun Oral / Maymun Kral:

    Ormanda sıcak bir gündü. Küçük maymun Muni'nin canı çok sıkılıyordu. Bir anda, küçük yaramazın eline ormanın kralı olma şansı geçti. Her emri yerine getirilecek, yediği önünde yemediği arkasında keyif çatacak, canı asla sıkılmayacaktı. Tek yapması gereken, ormandaki arkadaşlarını bir yabancı olduğuna inandırmaktı.

    * Bilgin Adalı / Meraklı Karınca Cimcim'in Serüvenleri:

    Karınca arkadaşı Tintin ile kırlangıç Kırla'nın sırtında yollara düşen Cimcim, Marmara Bölgesi'nden başlayıp Ege'yi katederek Akdeniz'e uzanıyor. Bilgin Adalı, Meraklı Karınca Cimcim Yollarda kitabında çocukları yurdumuzun tarihi ve doğal güzelliklerle bezeli yerlerinde gezdiriyor.

    * Filiz Özdem / Esrarengiz Arkadaşın Fısıldadıkları:

    Çocukluktan genç kızlığa geçiş aşamasında, bir yandan ayrı olan annesiyle babasının başkalarıyla kurdukları yeni hayatlarındaki, bir yandan dünyadaki kendi yerini sorgulayan Zeynep'le hayal gücünün ürünü olan cisimsiz arkadaşı Scorpius'un hikâyesi...

    * Sara Şahinkanat - Ayşe İnal / Beyoğlu Macerası:

    Bir Bilgi Avcısı olan Sinan'ın köpeği Gezgin'le birlikte yaptığı macera dolu bir Beyoğlu yolculuğu… Bu yolculuk sırasında, peşinde Şifre Korsanları olduğu halde, Sinan adım adım Beyoğlu'nu arşınlıyor ve gizli görevini yapmaya çalışıyor.

    * Roger Norman / Ağaç Zamanı:

    Dalları Alan'ın penceresine kadar uzanan Bay Dişbudak, kurduğu salıncakla dallarını örseleyen çocuktan intikam almak için Ağaç Zamanı'nın gelmesini bekliyordu. Ağaç Zamanı'nda sadece ağaçlar yürüyebilir ve konuşabilir, geri kalan herkes olduğu yerde donup kalır. Bu büyülü saatler başlayınca Bay Dişbudak Alan'ı kovuğuna atacak, ona hak ettiği cezayı verecekti. Fakat unuttuğu bir şey vardı. Ağaç Zamanı'nın büyüsü, ağaç dallarındaki sincapları, kuşları, sinekleri etkilemediği gibi, küçük çocukları da etkilemiyordu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow